Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο και Λέσβο

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος στην ενημέρωσή του μίλησε για τα τα μέτωπα που είναι ενεργά αυτή τη στιγμή στη χώρα, ενώ έδωσε και οδηγίες για την αποφυγή μεγαλύτερων καταστροφών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, στη Δαδιά επιχειρούν από το πρώτο φως της ημέρας 2 Tractores, 2 CL415, 1 AB214 και ένα Erickson, την ώρα που από εδάφους δίνεται μεγάλη μάχη για διάνοιξη δρόμων μέσα στο δάσος προκειμένουν να μπορέσουν να επιχειρήσουν καλύτερα πυροσβέστες, στελέχη του

Στρατού και εθελοντές.

Στο δάσος της Δαδιάς της περιοχής Έβρου και συγκεκριμένα στη δυτική και νοτιοδυτική πλευρά της περιμέτρου της πυρκαγιάς επικεντρώνονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ στη Βορειοανατολική πλευρά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη.

Στην περιοχή του Έβρου συνεχίζουν να επιχειρούν 300 πυροσβέστες, με 68 υδροφόρα οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας έξι αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, όμως ο καπνός σε συνδυασμό με την άπνοια δυσχεραίνει το έργο τους.

Για τη δασική πυρκαγιά στη Λέσβο στην περιοχή Καστρί που εκδηλώθηκε στις 10:04 το πρωί, ανέφερε πως επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μεσαίου τύπου.

Σε εξέλιξη παραμένουν παράλληλα:

Δασική πυρκαγιά στη θέση Τσακατούρα Γρεβενών. Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Ακριτοχώρι Μεσσηνίας, του δήμου Πύλου Νέστορος που εκδηλώθηκε στις 13:34 το μεσημέρι.

Για την πυρκαγιά στην Τσακατούρα Γρεβενών σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 17 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά σε ορεινή δύσβατη περιοχή, ανέφερε.

Στην πυρκαγιά στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας, του δήμου Πύλου Νέστορος, επιχειρούν 60 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

#ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΕΒΡΟΣ #ΛΕΣΒΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα