Ανησυχία για την κυκλοφορία κορονοϊού και γρίπης, «στην ώρα της μια βελονιά σε γλυτώνει από εννιά» (βίντεο)

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών η κ. Μαρία Θεοδωρίδου και ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησαν για τα αποτελέσματα των mix and max εμβολίων, για το εμβόλιο της γρίπης αλλά και για την τρίτη δόση στους πολίτες.

Η καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό, ήταν κανονικά να πραγματοποιηθεί χθες Δευτέρα όμως λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά ακυρώθηκε, και έτσι πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 26 Οκτωβρίου από την Πρόεδρο της Εθνικής

Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Αποτέλεσμα Mix and max εμβολίων

Αρχικά τον λόγο πήρε η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις -και ειδικά στην μετάλλαξη Δέλτα- αλλά και για το mix and match στα εμβόλια, δηλαδή άλλο εμβόλιο στην πρώτη δόση κι άλλο στην δεύτερη.

«Στις 21/10 δημοσιεύονται στο Nature στοιχεία από Σουηδία, Δανία και Γαλλία, μελέτησαν την αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά» είπε, τονίζοντας πως ο συνδυασμός εμβολίων αποδείχτηκε, με βάση την συγκεκριμένη μελέτη, εξαιρετικά αποδοτικός.

Σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 1 εκατ. δόσεις. Αναφερόμενη δε στα μικρά ποσοστά εμβολιασμού με το εμβόλιο της γρίπης σε εγκύους, περίπου 5.000, σε παχύσαρκους περίπου 4.000 και σε υγειονομικούς περίπου 20.000, η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι το μήνυμα του αυξημένου κινδύνου για ορισμένες ομάδες ευάλωτων ομάδων δεν πρέπει να έχει φτάσει.

Στο τέλος η κ. Μαρία Θεοδωρίδου απηύθυνε έκκληση για ακόμη μια φορά στους διστακτικούς ώστε να εμβολιαστούν, ενώ υπενθύμισε πως πρέπει να γίνει στην ώρα του και το αντιγριπικό εμβόλιο.

Μάλιστα, τόνισε πως όλα αυτά τα «μαζεμένα τσιμπήματα» της θύμισαν ένα γνωμικό, με νόημα, «Στην ώρα της μια βελονιά σε γλυτώνει από εννιά».

Το 69.8% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους ο όποιος είπε, «Πάνω από 6.350.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, 69.8% του ενήλικου πληθυσμού» είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, παίρνοντας τον λόγο.

Λίγο νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.165 κρούσματα σήμερα, 25 νεκρούς, 380 διασωληνωμένους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα σήμερα:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.165, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 724.571
(ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.876 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.707 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 380 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 79.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 327 (86.05%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 53 (13.95%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.290 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 261 (ημερήσια μεταβολή +19.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 236 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση λικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).»

Δείτε LIVE:

{https://www.youtube.com/watch?v=y85gH_OComM}

Keywords
Τυχαία Θέματα