Η ΕΛ.ΑΣ. σε ρόλο... παλιατζήδων - Με ντουντούκες περιπολικών θα διώχνουν κόσμο από τις πλατείες

Έτοιμη για ηχητικά μηνύματα η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διώχνει όσους συγκεντρώνονται σε πλατείες. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

«Τα μηνύματα θα μεταδίδονται με περιπολικά και θα παρακαλούν και θα προτρέπουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να αραιώσουν» είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι «θα έχουμε μια αυξημένη επιτήρηση για να αποφύγουμε τον συνωστισμό».

«Για την Αττική που ισχύουν τα ειδικότερα μέτρα προχθές και χθες έχουμε μια πολύ καλή εικόνα. Η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώνεται και δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα

προβλήματα. Ωστόσο δεν καθησυχάζουμε, θα είμαστε παρόντες και θα έχουμε αυξημένη επιτήρηση ώστε να μην εισηγηθούν οι επιστήμονες κλιμάκωση των μέτρων» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες «να εμπιστεύονται τους επίσημους φορείς, τους επιστήμονες, την κυβέρνηση και να κλείσουν τα αυτιά τους σε άτομα που για διάφορες σκοπιμότητες εισηγούνται ή προτείνουν διάφορα ή ασκούν κριτική χωρίς περιεχόμενο».

Εξήγησε, τέλος, ότι «για κάποιες μικρές μειοψηφίες εφαρμόζονται και κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα. Αυτοσκοπός είναι ο καθένας να συνειδητοποιήσει ότι ο κίνδυνος είναι έξω από την πόρτα μας. Υπάρχουν μέτρα για μέγιστο αριθμό στις συναθροίσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο σκοπός του μέτρου είναι ότι θέλει να προφυλάξει από τον συνωστισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα