Η δύναμη του να είσαι αυθεντική μάρκα

Σε έναν κόσμο όπου οι καταναλωτές βομβαρδίζονται καθημερινά με μηνύματα μάρκετινγκ, χρειάζονται βοήθεια για να γνωρίζουν ποιες εταιρείες να εμπιστευτούν. Γι' αυτό οι πελάτες σας είναι πιο πιθανό να είναι σίγουροι για τις καταναλωτικές τους αποφάσεις όταν αισθάνονται ότι η επιχείρησή σας είναι αυθεντική και διαφανής.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, όταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι online κριτικές δίνουν στους αγοραστές περισσότερες πληροφορίες από ποτέ, με αποτέλεσμα η φήμη μιας μάρκας να διακυβεύεται συνεχώς. Εκατοντάδες

κριτικές σε sites και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν είτε να τον ωθήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση είτε να χαλάσουν την εικόνα του και να μειώσουν τη βαθμολογία σας.

Το να είστε ειλικρινείς, γνήσιοι και πιστοί στη φιλοσοφία σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεχωρίσετε, να μετατρέψετε τους πρώτους αγοραστές σας σε πιστούς πελάτες και να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη σχέση μαζί τους.

Τι είναι η αυθεντικότητα της μάρκας;

Η αυθεντικότητα της μάρκας σχετίζεται με την ικανότητα μιας εταιρείας να παραμένει πιστή στις βασικές αξίες και τον σκοπό της. Μια αυθεντική επιχείρηση μπορεί να συνδεθεί με τους καταναλωτές της σε βαθύτερο επίπεδο, καθώς θεωρείται γνήσια και αξιόπιστη. Και παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο στο σημερινό γρήγορο και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο, πρέπει να ευθυγραμμιστείτε με τις αρχές σας για να διατηρήσετε την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατών.

Στην εποχή των fake news είναι πιο σημαντικό από ποτέ για την εταιρεία σας να είναι διαφανής απέναντι στο κοινό της, να ελέγχετε τις πηγές σας και τις πληροφορίες που μεταφέρετε στον κόσμο και να σκεφτείτε με προσοχή πριν κάνετε οτιδήποτε αμφιλεγόμενο. Άλλωστε, είναι ένα βασικό συστατικό του επιτυχημένου branding που κάνει μια επιχείρηση να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της.

Γιατί η αυθεντικότητα έχει σημασία για τις εταιρείες

Πρώτα και κύρια, οικοδομεί εμπιστοσύνη και πίστη. Η διαφοροποίηση της μάρκας σας από τις άλλες με το να είστε αυθεντικοί θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να επιστρέφουν σε εσάς ξανά και ξανά.

Δεύτερον, μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία σας να ξεχωρίσει σε μια γεμάτη αγορά. Η αυθεντικότητα μπορεί να είναι βασικός παράγοντας διαφοροποίησης σε έναν κόσμο με τόσες πολλές επιλογές. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν άκαμπτες αξίες. Αλλά το να είσαι ειλικρινής και αταλάντευτος όταν κάνεις το σωστό αυξάνει τον σεβασμό των ανθρώπων για την εταιρεία σου.

Τρίτον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια ειδική σύνδεση με τους καταναλωτές. Οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι γνωρίζουν και εμπιστεύονται μια μάρκα είναι πιο πιθανό να προσκολληθούν σε αυτήν συναισθηματικά. Τέλος, η αυθεντικότητα μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια σταθερή και διαρκή φήμη για την εταιρεία σας. Με αυτήν την προσέγγιση, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια μάρκα που οι άνθρωποι θα μπορούν να εμπιστεύονται και να αισθάνονται καλά με την υποστήριξη.

5 τρόποι για να παραμείνουν αυθεντικές οι μάρκες

Υπάρχουν μερικές ζωτικής σημασίας συμβουλές για κάθε έμπορο που θέλει να δημιουργήσει και να διατηρήσει μια αυθεντική εικόνα της εταιρείας του:

1. Να είστε πιστοί στις βασικές σας αξίες

Οι πελάτες σας θα πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίζουν εύκολα τι αντιπροσωπεύει η εταιρεία σας. Ακόμη και τα βασικά πράγματα, όπως τα χρώματα, οι γραμματοσειρές και ο συνολικός σχεδιασμός, πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις αξίες της μάρκας σας. Αυτό θα δώσει στους πελάτες σας την αίσθηση του σκοπού και θα τους κάνει να αισθάνονται ότι είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πράγματος όταν αγοράζουν από εσάς. Για παράδειγμα, οι εταιρείες στο Viber χρησιμοποιούν φακούς και αυτοκόλλητα για να προσθέσουν προσωπικότητα στο μάρκετινγκ τους, καθιστώντας το πιο σχετικό, πρωτότυπο και διασκεδαστικό.

2. Να είστε διαφανείς

Οι πελάτες σας πρέπει να γνωρίζουν τι παίρνουν όταν αγοράζουν από εσάς. Να είστε εκ των προτέρων σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής, τα συστατικά ή άλλες σχετικές πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες σας μπορούν να είναι σίγουροι για την αγορά τους και να γνωρίζουν ότι λαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα.

3. Να είστε συνεπείς

Εάν αλλάζετε συνεχώς το λογότυπο, τον ιστότοπο ή τις προσφορές προϊόντων σας, θα είναι πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν και να εμπιστευτούν την εταιρεία σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια συνεπή εμφάνιση και αίσθηση σε όλα τα επώνυμα υλικά σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες σας θα πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζουν εύκολα τα προϊόντα σας, ανεξάρτητα από το πού τα βλέπουν.

4. Να ανταποκρίνεται

Εάν οι πελάτες σας έχουν ερωτήσεις ή ανησυχίες, αντιμετωπίστε τους άμεσα και με ευγένεια. Αντιμετωπίζοντας έγκαιρα τα προβλήματά τους, μπορείτε να δείξετε ότι εκτιμάτε τα σχόλιά τους και ότι ενδιαφέρεστε για την εμπειρία τους με την εταιρεία σας: τα επαγγελματικά μηνύματα και τα chatbot είναι ιδανικά για αυτό.

5. Να είστε ειλικρινείς

Οι πελάτες σας μπορούν να πουν αν είστε ψεύτικοι. Να είστε λοιπόν αληθινοί, να είστε ο εαυτός σας και να αφήσετε την προσωπικότητα της μάρκας σας να λάμψει. Μείνετε αληθινοί, μείνετε αξιόπιστοι Όταν η επικοινωνία είναι καλόπιστη, οι πελάτες το αισθάνονται. Γνωρίζουν ότι μια μάρκα αντιπροσωπεύει κάτι και μπορούν να εμπιστεύονται ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να είσαι γνήσιος είναι τόσο σημαντικό για το μάρκετινγκ.

Σε τελική ανάλυση, κάνει τη διαφορά μεταξύ των πελατών που νιώθουν σαν να συμμετέχουν στη συζήτηση αντί να τους πουλάνε επιθετικά. Όταν οι αξίες σας ευθυγραμμίζονται, οι πελάτες είναι πιο πιθανό να κάνουν το προϊόν σας μέρος της ζωής τους, να σας συστήσουν στον στενότερο κύκλο τους και να είναι επιεικείς αν κάτι πάει στραβά.

* Η Berina Tanovic είναι Senior Partnership Manager στο Rakuten Viber

#Viber #ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ #ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ #ΜΑΡΚΕΣ #ΜΕΣΑ_ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ_ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η δύναμη του να είσαι αυθεντική μάρκα,