Η δικηγόρος Μαρίνα Γραμματικοπούλου μιλά για τα 3,5 χρόνια στη φυλακή και τη ζωή της που άλλαξε (βίντεο)

Η Μαρίνα Γραμματικοπούλου, σήμερα επιτυχημένη δικηγόρος και υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι στο παρελθόν, μιλά για τα 3,5 χρόνια που πέρασε στη φυλακή αλλά και για το πώς βρήκε τη δύναμη να μπει στο φωτεινό μονοπάτι της ζωής.

«Πριν από κάποια χρόνια έβλεπα την πόρτα της φυλακής να κλείνει και εγώ να μένω πίσω με δάκρυα στα μάτια, να διαβάζω με το φως του καντηλιού στην φυλακή. Τώρα είμαι πολύ ευτυχισμένη, είμαι μητέρα, είμαι δικηγόρος, είμαι σύζυγος», είπε η Μαρίνα Γραμματικοπούλου.

Η ίδια περιέγραψε πώς βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. «Το σχολείο ήταν πάντοτε το καταφύγιό μου. Ενώ ήμουν καλή μαθήτρια, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το σχολείο για οικογενειακούς λόγους. Στα 21 μου γνώρισα έναν άντρα που μου εμφανίστηκε σαν άλλος από αυτό που ήταν. Η ενασχόληση του ήταν διακίνηση ναρκωτικών. Καθώς πλησιάζαμε την πολυκατοικία, 10 άτομα μας περικύκλωσαν με όπλα για να μας συλλάβουν. Βρήκαν ναρκωτικές ουσίες στον ακάλυπτο και βρίσκουν μόνο εμένα. Μετά πάω στον ανακριτή και από εκεί στον Κορυδαλλό…», ανέφερε στο Mega.

Στο πρώτο δικαστήριο της έδωσαν ποινή 8 χρόνων. Τότε ήταν που πήρε την απόφαση να συνεχίσει το σχολείο. «Έδωσα εξετάσεις με χειροπέδες στα χέρια, με συνοδεία», είπε. «Εξέτισα όλη την ποινή μου, η οποία αντιστοιχεί σε 3,5 χρόνια κι όταν τελείωσα την τρίτη Λυκείου, τότε αθωώθηκα», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι έλαβε χρηματική αποζημίωση, μετά τη δικαίωσή της, για τις βλάβες που υπέστη, και στη συνέχεια επέμεινε ώστε να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νομική. «Κατάφερα να αλλάξω τη ζωή μου γιατί πήρα την ευθύνη της ζωής μου στα χέρια μου και είπα ότι θα την φτιάξω όπως τη θέλω εγώ», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα