Η δίκαιη κατανομή των πόρων είναι υποχρέωση της Περιφέρειας

Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με την παράταξη «Αττική» του Γιάννη Σγουρού

Σε μία περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης οι Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής, έχουν απόλυτη ανάγκη και το τελευταίο ευρώ των πόρων η Περιφέρεια υποχρεούται να κατευθύνει αυτούς, ακριβοδίκαια.
Και τι σημαίνει ακριβοδίκαια; Ακριβοδίκαια σημαίνει η κατανομή των πόρων, να προκύπτει με βάση τις ανάγκες του κάθε Δήμου και κυρίως με βάση

τις συγκεκριμένες αναπτυξιακές και κοστολογημένες προτάσεις δράσης. Και όχι βέβαια κατά το πόσο αρεστός είναι ο κάθε Δήμαρχος στην εκάστοτε πλειοψηφούσα παράταξη της Περιφέρειας.

Τα κονδύλια που προέρχονται από την Περιφέρεια είναι χρήματα του ελληνικού λαού και οι διαχειριστές τους οφείλουν να τα επιστρέφουν πίσω με συνέπεια και αναλογικότητα. Αυτά τα χρήματα είναι καθοριστικά για την ανάπτυξη των Δήμων, για τη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Αυτά τα χρήματα είναι μοχλός ανάπτυξης.

Δυστυχώς, η σημερινή πραγματικότητα βρίθει παραδειγμάτων καταμερισμού των πόρων με όρους διαφορετικούς από τους πραγματικούς. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια Δήμοι με μεγάλα προβλήματα και αντίστοιχα μεγάλους πληθυσμούς να είναι ουραγοί στη λίστα με τις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Οι πολίτες για να σεβαστούν τους θεσμούς, όπως είναι η Περιφέρεια, απαιτούν σεβασμό και από τους θεσμούς. Σε κάθε άλλη περίπτωση τους θεωρούν ως έναν ακόμη αντίπαλο στην ούτως ή άλλως δύσκολη καθημερινότητα τους. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι αδιαπραγμάτευτη η απαίτηση τους για ορθή και πάνω απ’ όλα δίκαιη κατανομή των πόρων. Το ίδιο αδιαπραγμάτευτη οφείλει να είναι και η στάση της Περιφέρειας.

Γράφει ο Γεώργιος Σ. Ντούρος

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος

Keywords
Τυχαία Θέματα