Η απόλυτη καταστροφή σε Τρίκαλα, Καρδίτσα: Αγνοούμενοι, βυθισμένα σπίτια στις λάσπες, κόσμος σε απόγνωση ζητά σε βοήθεια

Μνήμες της κακοκαιρία Ιανού ξυπνούν στην Καρδίτσα, όπου μετά τον Βόλο, χτυπιέται από την κακοκαιρία Daniel, μαζί με τα Τρίκαλα.

Στην Καρδίτσα τα σπίτια τα έχει καταπιεί το νερό, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι, ενώ αγνοούνται αρκετοί -ανάμεσά τους και 3 οικογένειες με παιδιά-, με τον φόβο να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και το χειρότερο σενάριο να είναι να μην βρεθούν ζωντανοί.

«Δεν βρίσκουμε κάποιους ανθρώπους στο χωριό Αγία Τριάδα»

«Δεν βρίσκουμε κάποιους ανθρώπους στο χωριό Αγία

Τριάδα», λέει κάτοικος του χωριού Αγία Τριάδα Καρδίτσας.

Όπως έλεγε ο Βασίλης Γαγανάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, «παίρνουμε στα τηλέφωνα κατοίκους και δεν τους βρίσκουμε. Ελπίζουμε μόνο να μην έχουν πνιγεί».

Μάλιστα, τονίζει ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν όσοι δεν έχουν επικοινωνήσει με κανέναν.

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι από το ύψος του νερού σε δημοτικά διαμερίσματα

Σοβαρά προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά αλλά και οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

Κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανυπολόγιστες ζημιές από την επέλαση του νερού, ενώ οι κάτοικοι, σε ορισμένες περιοχές, αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι, λόγω του ύψους του νερού που έχει φτάσει μέχρι τις αυλές.

Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών έχει να κάνει με το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο και αν αυτό το νερό θα διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ δύσκολη για τις πεδινές περιοχές.

Σπίτια έχουν γκρεμιστεί, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ ο Πηνειός ποταμός αρχίζει και ξεχειλίζει σε χωριά των Τρικάλων. Επίσης, ο Ληθαίος ποταμός που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων έχει ξεχειλίσει προς γειτονιές της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνει έκκληση να σταλεί ειδικός εξοπλισμός για να γίνει απεγκλωβισμός ανθρώπων, ενώ κάνει λόγο και για πολλές κατολισθήσεις στον ορεινό όγκο, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως "κατεβαίνουν τα βουνά μας".

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, τονίζει επίσης, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα υφίσταται ο δήμος Παλαμά, όπου πολλοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στις κατοικίες και επιχειρήσεις τους και θα πρέπει άμεσα να γίνει ο απεγκλωβισμός τους.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό Τρικάλων

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό Τρικάλων, προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων, λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κατέρρευσε διώροφο στο Μουζάκι Καρδίτσας, διαλύθηκαν οι δρόμοι

Στο Μουζάκι κατέρρευσε ένα διώροφο ακίνητο που λειτουργούσε σαν γυμναστήριο. Δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα καθώς ολόκληρη η περιοχή είχε εκκενωθεί.

Οι εικόνες από drone που τράβηξε ο Πέτρος Ζιώγας αποτυπώνουν το χάος και τις καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή.

Ποτάμι λάσπης έχει σκεπάσει τα πάντα και έχει διαλύσει πολλούς δρόμους που υπήρχαν.

Η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει ταχύτατα, περιουσίες έχουν καταστραφεί και υποδομές έχουν διαλυθεί. Στα πλάνα από drone διακρίνεται και το διώροφο που παρασύρθηκε από τα θεμέλια στο ποτάμι.

Μέσα στον βούρκο αυτοκίνητα και μηχανές, που οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν έγκαιρα να απομακρύνουν.

Καρδίτσα: «Βοήθεια, έχουν πεθάνει, έχουν πνιγεί άνθρωποι»

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, η κ. Χαρούλα ανέφερε: «Δε χτύπησε το 112. Έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους. Καλώ σε βοήθεια.

Έχουν σωθεί άνθρωποι από τα γύρω σπίτια και έχουν έρθει σε εμένα. Έχουν πεθάνει, έχουν πνιγεί άνθρωποι. Ακριβώς στο απέναντι σπίτι από το δικό μου. Δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσω. Δεν μπορώ να πάω να τον βρω».

Στη συνέχεια είπε: «Κάθε δέκα λεπτά ακούς σπίτι να γκρεμίζεται. Κάθε δέκα λεπτά. Ζητάω βοήθεια. Από την άλλη πλευρά του δρόμου είναι εγκλωβισμένοι πολλοί άνθρωποι.

Θέλετε να σας πω το αστείο; Σε δύο ώρες θα στείλουν βάρκα. Αυτή τη στιγμή το νερό είναι σαν να υπάρχει μία απέραντη θάλασσα.

Δεν έχετε δει κάτι τέτοιο στη ζωή σας. Αυτή τη στιγμή η στάθμη ανεβαίνει. Βοήθεια, έχει πνιγεί κόσμος.

Εμείς θα ανεβούμε στα ψηλά. Το σπίτι μου είναι διώροφο. Το κάτω σπίτι έχει πλημμυρίσει, τα ζώα μας έχουν πνιγεί όλα. Όσα μπόρεσα να σώσω από σκυλιά και γατιά βρίσκονται στον πάνω όροφο. Το θέμα είναι πως κινδυνεύει πολύς κόσμος».

Καρδίτσα -Το νερό κατάπιε τα σπίτια, φαίνονται μόνο οι σκεπές

Τα σπίτια των ανθρώπων καλύφθηκαν από το νερό, και το μόνο που φαίνεται είναι οι σκεπές.

Το σοκαριστικό βίντεο από τον Παλαμά Καρδίτσας

{https://www.facebook.com/watch/?v=1002205117757701}

Συγκλονιστική διάσωση παιδιού στην Καρδίτσα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

Στα πλάνα που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ φαίνεται ένας πατέρας να έχει βάλει το παιδί του σε ένα φουσκωτό στρώμα και να το μεταφέρει στην άκρη για να το σώσει.

@dnews.gr Απίστευτες εικόνες από τον Παλαμά Καρδίτσας, όπου έχει βυθιστεί κάτω από το νερό Πηγή βίντεο: Facebook/Giannis Xatzis #dnewsgr #kakokairia #kakokairiadaniel #karditsa ♬ πρωτότυπος ήχος - Dnews.gr

#ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΚΑΡΔΙΤΣΑ #ΤΡΙΚΑΛΑ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ #ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα