Η απόφαση του Αρείου Πάγου επιταχύνει τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινωνική και οικονομική θεματολογία

Αντιπολιτευτική και προγραμματική στροφή στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα καθημερινότητας πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, υπό τη βαριά σκιά της απόφασης του Αρείου Πάγου (χθες το απόγευμα) υπέρ των funds και των servicers για το θέμα των κόκκινων δανείων, η οποία ανοίγει την πόρτα για πλειστηριασμούς και εξώσεις εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών από τα σπίτια τους.

Η εν λόγω

απόφαση φαίνεται, εξάλλου, να αποδεικνύει την ορθότητα της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να θέσει στην κορυφή των προεκλογικών συνθημάτων της Κουμουνδούρου τη λέξη "δικαιοσύνη", συνδέοντας θέματα κράτους δικαίου και οικονομικών ανισοτήτων.

Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης οι πλειστηριασμοί

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν σχετικά με την απόφαση των δικαστών ότι «οι πλειστηριασμοί θα ξαναρχίσουν με βάση ενός νόμου του 2003 της κυβέρνησης Σημίτη, που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι με βάση τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του 2015 που προστατεύει τους ιδιοκτήτες απέναντι στους servicers». Επίσης, υπενθυμίζουν ότι «ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ του 2020 καταργεί κάθε προστασία πρώτης κατοικίας» για τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει με πρόταση μομφής ενάντια στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Βγάζουν μπροστά το πρόγραμμα διακυβέρνησης

Με δεδομένη, λοιπόν, την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία υπολογίζουν πως αφορά 700.000 ακίνητα (σπίτια), στην αξιωματική αντιπολίτευση επιταχύνουν τη στροφή που είχαν προγραμματίσει να κάνουν σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση, στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα σταδιακά αυξάνεται ο χρόνος που αφιερώνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του κόμματος του για βασικά θέματα όπως: ακρίβεια, μισθοί, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά, μείωση φορολογικού βάρους, προστασία πρώτης κατοικίας, ρύθμιση χρεών, επαναφορά 13ης σύνταξης και αναδρομικών, βρεφονηπιακοί σταθμοί, προσιτή κατοικία, άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών, 20.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, κάθαρση της Ελληνικής Αστυνομίας, προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, δικαίωμα γάμου για όλα τα πρόσωπα, αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης της δικαιοσύνης με τους πολίτες.

Συνεχίζονται τα σποτ ειδικής θεματολογίας

Τις τελευταίες βδομάδες, εξάλλου, βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ με διαδοχικά σποτ που αφορούν συγκεκριμένα θέματα. Αρχικά η στόχευση του κόμματος επικεντρώνονταν στους νέους με θέματα μισθών, ενοικίων, εκπαίδευσης, διακαιωμάτων. Την τελευταία βδομάδα, τη σκυτάλη πήραν, Υγεία, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, νοικοκυρές, ακρίβεια.

Προς ΠΑΣΟΚ: Να βρούμε προγραμματικές συγκλίσεις

Τέλος, με την επισήμανση της ανάγκης για προγραμματική συζήτηση για την επόμενη μέρα της χώρας, επιχειρούν να χαμηλώσουν την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής. Αν και εκτιμούν ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσει σε σκληρούς τόνους αντιπαράθεσης, από την πλευρά τους ξεκαθαρίζουν ότι υπάρχουν πολλά βασικά ζητήματα στα οποία μπορούν να βρεθούν συγκλίσεις μεταξύ των δύο κομμάτων, όπως η δημόσια Υγεία, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους κτλ.

#ΑΡΕΙΟΣ_ΠΑΓΟΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΑΠΟΦΑΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρείου Πάγου, ΣΥΡΙΖΑ,areiou pagou, syriza