Η απάντηση της Φώφης στον Κυριάκο: Συνεννόηση δεν σημαίνει συνεργασία

Μια στο «καρφί» και μια στο «πέταλο» ήταν η ομιλία της Φώφης Γεννηματά, στο συνέδριο της ΝΔ

Μια στο «καρφί» και μια στο «πέταλο» ήταν η ομιλία της Φώφης Γεννηματά, στο συνέδριο της ΝΔ. Ήταν αιχμηρή τόσο απέναντι στην κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ όσο και απέναντι στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και στην «αντιμνημονιακή» περίοδο του Αντώνη Σαμαρά. Με τη φράση «ναι στην εθνική συνεννόηση,

όχι σε πολιτικά μέτωπα που διχάζουν», η Φώφη Γεννηματά απάντησε ξεκάθαρα στο άνοιγμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Κεντροαριστερά .

Μίλησε για «βαθειά συντηρητικές και καθεστωτικές πολιτικές της κυβέρνησης» και κατήγγειλε ότι η δήθεν καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, που επαγγέλλεται, αποτελεί «νέα προσπάθεια εξαπάτησης των Ελλήνων, καθώς η χώρα έχει αλυσοδεθεί σε ένα διαρκές Μνημόνιο».

Επισήμανε, πάντως, ότι η η έξοδος από την κρίση «δεν θα εξασφαλισθεί ως δια μαγείας, μόνο με μια κυβερνητική αλλαγή». Και πρόσθεσε ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να γίνει «βολικό κυβερνητικό συμπλήρωνα και δεκανίκι εξουσίας κανενός. Στοχεύουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας, η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού, ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

Προειδοποίησε ωστόσο ότι «όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και του νέου φορέα (Κίνημα Αλλαγής), «όσον μας αφορά, μετά και τις πρόσφατες διαδικασίες μας και την δυναμική της συμμετοχής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στοχεύουμε σε Πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα, που θα επικυρωθεί από το επικείμενο Συνέδριό μας.

Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας «πολιτικά μέτωπα» κάθε μορφής που διχάζουν. Γιατί εμείς , ανοιχτά «μέτωπα» έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση. Είναι ώρα να ενώσουμε και όχι να διχάζουμε τον λαό μας».

«Καρφιά» για τις ευθύνες Καραμανλή και Σαμαρά

Από το βήμα του συνεδρίο της ΝΔ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να «φωτογραφήσει» τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή που παρέδωσε το 2009 την χώρα με 36 δισ. έλλειμμα, ούτε τις ευθύνες Σαμαρά για τον «αντιμνημονιακό αγώνα» 2010-2011.

«Η παράταξή μας, κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η Ελλάδα και η κοινωνία μας όρθια στις δύσκολες ώρες, καταβάλλοντας ακριβό τίμημα αναλαμβάνοντας τόσο τις ευθύνες που της αναλογούσαν, όσο και ευθύνες άλλων για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα.

Μην ξεχνάμε πόσο στοίχισε η θεωρία ότι τάχα υπήρχαν άλλοι δήθεν εύκολοι δρόμοι για να υπερβούμε τα προβλήματα. Καθώς και οι πρακτικές που αναιρούσαν κάθε θετικό βήμα και τελικά ανακύκλωναν την κρίση», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα