Η ΑΕΚ στην... τελευταία πίστα πριν το Champions League, στις 22:00 το πρώτο ματς με Αντβέρπ

Την τελευταία «πίστα» πριν από την είσοδο στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League, θέλει να περάσει η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου: την Αμβέρσα.

Σήμερα, Τρίτη (22:00), η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Βελγίου με στόχο να πάρει το «πάνω χέρι» ενόψει της ρεβάνς (30/8) στην OPAP Arena.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ είναι μία κλασική βελγική ομάδα με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές και προπονητή τον γνωστό Ολλανδό Μαρκ Φαν Μπόμελ. Ένας σύλλογος που στηρίζεται σε εξέλιξη και μεταπώληση ποδοσφαιριστών και ήδη το καλοκαίρι πούλησε δύο βασικούς παίκτες του. Ο τελευταίος, μάλιστα, παραχωρείται από στιγμή σε στιγμή στον Άγιαξ και είναι ο 21χρονος Αργεντινός μπακ, Γκαστόν Άβιλα και δεν θα αγωνιστεί εναντίον της ΑΕΚ.

Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Jupiler League ο μέσος όρος ηλικίας της είναι... αφύσικα μικρός ακόμα και για τα δεδομένα του Βελγίου, καθώς βασικός είναι ο 18χρονος Φερμέιρεν (χρηματιστηριακή αξία πάνω από 15.000.000) και αρκετοί άλλοι παίκτες γεννηθέντες μετά το 2000.

Σε όλα τα ματς ως αλλαγή έχει συμμετάσχει και ο 17χρονος Γάλλος Ιλενικενά. Στην άμυνα, δεσπόζει η φυσιογνωμία του πολύπειρου Τόμπι Αλντερβάιρελντ, ενώ μπροστά ιδιαίτερα επικίνδυνος με 4 γκολ σε ισάριθμα ματς είναι ο 29χρονος Ολλανδός Βίνσεντ Γιάνσεν.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με το Εζέκιελ Πόνσε να μπαίνει για πρώτη φορά στην αποστολή. Οι συνεχόμενοι αγώνες ίσως επιφέρουν κι ένα μικρό rotation αφού η Ένωση καλείται να παίξει το τρίτο της παιχνίδι σε διάστημα οκτώ ημερών, μετά τα δύο απαιτητικά παιχνίδια απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Διαιτητής θα είναι ο Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία).

#ΑΕΚ #CHAMPIONS_LEAGUE #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΠΡΟΚΡΙΣΗ #ΒΕΛΓΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα