i-Syriza: Χαμόγελα στην Κουμουνδούρου - Πόσοι γράφτηκαν στην πλατφόρμα

Η «αδιαμεσολάβητη» επαφή με το κάθε μέλος ή υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ή το εξωτερικό είναι το πλεονέκτημα που προσφέρει στον Αλέξη Τσίπρα η ψηφιακή πλατφόρμα i-Syriza, που στις πρώτες μόλις εβδομάδες της λειτουργίας της έχει φέρει χαμόγελα στην Κουμουνδούρου που πασχίζει να καταστήσει «ελκυστικό» το πολιτικό αφήγημα που διαμορφώνει.

Οι «α-τοπικές» ομάδες

μελών που συναντώνται ψηφιακά στην πλατφόρμα «i-Syriza» αποτελούν μια παράμετρο πάνω στην οποία ποντάρει πολλά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος είναι ότι μέσω της πλατφόρμας μπορεί να εκμεταλλευτεί το «γκελ» που κάνει ο ίδιος στη βάση αφού ο καθένας μπορεί όχι μόνο να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά και να συμμετέχει στις θεματικές συζητήσεις, διαμορφώνοντας μάλιστα το περιεχόμενό τους.

Το πρώτο τεστ -που κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο- έγινε την περασμένη εβδομάδα στην διαδικασία απαντήσεων σε -«πραγματικό χρόνο» από τον Αλέξη Τσίπρα- ερωτημάτων που έθεσαν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότεροι από 100.000 στην οθόνη

To «iAsk&Watch» του Τσίπρα «καθήλωσε» περισσότερους από 100.000 e-ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ στην οθόνη τους που παρακολούθησαν τις απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν. Άξιο προσοχής είναι το ότι από όσους έθεσαν ερώτηση η συντριπτική πλειοψηφία (75%) γράφτηκαν μέλη ή υποστηρικτές μέσω της πλατφόρμας.

Σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μήνες μόνο μετά την εκλογική ήττα ενώ και τα πολιτικά κόμματα φαίνεται να μην είναι ελκυστικά για μεγάλο μέρος των πολιτών, αυτή η ανταπόκριση αποτέλεσε ένεση «αισιοδοξίας» για την Κουμουνδούρου ενώ ανεβάζει τις μετοχές Χαρίτση που έχει στις «πλάτες» το εγχείρημα της ψηφιακής πλατφόρμας.

Από τα όργανα στα μέλη

Το επόμενο βήμα είναι κατά τη διάρκεια της κατάρτισης του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας να δίνει το λόγο στα e-μέλη για τις επιμέρους πολιτικές, αλλά και το δικαίωμα των αποφάσεων.

Προτίθεται δηλαδή η ηγεσία της Κουμουνδούρου -στο δρόμο για το συνέδριο αλλά και μετά από αυτό- για μια σειρά από κομβικά ζητήματα, να καλεί τα e-μέλη όχι μόνο να συμμετέχουν στην διαμόρφωση των πολιτικών αλλά και να τις καθορίζουν απαντώντας σε δεσμευτικά εσωκομματικά δημοψηφίσματα.

Κάπως έτσι το κέντρο βάρους των αποφάσεων θα μεταφέρεται όλο και περισσότερο στη βάση η οποία στο βαθμό που θα τοποθετείται δεσμευτικά θα δεσμεύει και τα όργανα.

Με αυτό τον τρόπο ίσως ο ίδιος ο Τσίπρας καταφέρει να ξεπεράσει και τις «συμπληγάδες» των αντιμαχόμενων τάσεων που θα προκύψουν στη βάση των συσχετισμών που θα δώσει το συνέδριο του ερχόμενου Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα