Γυρίζει το «παιχνίδι» το Ισραήλ, αινιγματική δήλωση από τον στρατό για την χερσαία επίθεση - Συνομιλούν Τουρκία - Χαμάς για ομήρους

Για εντέκατη μέρα μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς, με τον αριθμό των νεκρό να ανεβαίνει και τα νοσοκομείο στην Γάζα να «απειλούνται» από την έλλειψη καυσίμων.

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για την επόμενη «φάση» της εκστρατείας του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αλλά τα σχέδια μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις ευρέως διαδεδομένες προσδοκίες για μια επικείμενη χερσαία επίθεση, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του στρατού (IDF).

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης,

Ρίτσαρντ Χεχτ, απαντώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε:

«Προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου. Δεν έχουμε πει ποια θα είναι αυτά. Όλοι μιλούν για την επίγεια επίθεση. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό», είπε.

Χακάν Φιντάν: Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Χαμάς για την απελευθέρωση των ξένων, των πολιτών και των παιδιών που κρατούνται όμηροι από την οργάνωση

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας βρίσκεται στην Βηρυτό έπειτα από πρόσκληση του λιβανέζου ομολόγου του Αμπντάλα Ρασίντ Μπουχαμπίμπ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών της Βηρυτού, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε στο πλευρό του λιβανέζου ομολόγου του ότι «πολλές χώρες» έχουν ζητήσει από την Τουρκία να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των πολιτών τους που κρατούνται από την Χαμάς. «Κατά συνέπεια, έχουμε αρχίσει να συνομιλούμε, ιδιαίτερα με την πολιτική πτέρυγα της Χαμάς».

Χθες, ο Φιντάν μίλησε για το θέμα με τον αρχηγό της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγιε, σύμφωνα με πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προλάβουμε την εξέλιξη του πολέμου κατά τρόπο που θα αποσταθεροποιήσει χώρες της περιοχής, κυρίως τον Λίβανο, την Αίγυπτο και την Ιορδανία, είπε.

Ηρθε η ώρα για τη διεθνή κοινότητα να κάνει ένα σοβαρό βήμα προς την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967, με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Χαμάς με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από την ισλαμική οργάνωση.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρόσφερε την μεσολάβησή του και πολλαπλασίασε τις επαφές του με τους άραβες και δυτικούς ηγέτες, όπως και ο υπουργός του των Εξωτερικών.

Ο Χακάν Φιντάν ανακοίνωσε σήμερα την συμμετοχή του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Αλί Χαμενεΐ: «Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις δυνάμεις αντίστασης»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε σήμερα ότι «κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις δυνάμεις αντίστασης εάν το Ισραήλ συνεχίσει τους βομβαρδισμούς αντιποίνων στη Γάζα ως απάντηση στην άγρια επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα».

«Εάν τα εγκλήματα του σιωνιστικού (ισραηλινού) καθεστώτος συνεχιστούν, οι μουσουλμάνοι και οι δυνάμεις αντίστασης θα γίνουν ανυπόμονοι και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει», τόνισε ο Χαμενεΐ.

Το Ιράν βρίσκεται σε στενή επαφή με τους περιφερειακούς συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ και των ιρακινών πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν την Τεχεράνη, από τότε που η παλαιστινιακή ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ.

Εκτοξεύθηκαν πυρά αντιαρματικού πυραύλου προς στρατιωτική θέση των IDF δίπλα στην κοινότητα Margaliot στα σύνορα με τον Λίβανο Το Ισραήλ αυξάνει τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, εξαπολύει πλήγματα στο Λίβανο ως απάντηση στις επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, ο οποίος ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου με μια αιφνιδιαστική επίθεση που άφησε πίσω της πάνω από 1.300 νεκρούς Ισραηλινούς, μπήκε την Τρίτη στην 11η ημέρα.

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή:

Οι IDF έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας από νωρίς το πρωί, στοχεύοντας τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Ράφα, την Τζαμπάλια, το Χαν Γιουνίς και αλλού. Τις τελευταίες 24 ώρες, οι IDF επιτέθηκαν σε περισσότερους από 200 στόχους. Οι IDF εξαπέλυσαν επίσης αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο σε απάντηση στη Χεζμπολάχ που εκτόξευσε αντιαρματικούς πυραύλους και τραυμάτισε τρεις Ισραηλινούς. Το Ισραήλ προετοιμάζεται για την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη. Αργότερα την Τρίτη, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναμένεται να φτάσει στο Τελ Αβίβ. Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αναφέρει ότι 344 παραμένουν σε νοσοκομεία μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, εκ των οποίων 82 σε σοβαρή κατάσταση. Περισσότεροι από 4.000 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Στη Γάζα, το υπουργείο Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 2.837.

{https://www.youtube.com/watch?v=zA558QYbDyo}

#ΙΣΡΑΗΛ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΣΤΡΑΤΟΣ #ΧΑΜΑΣ #ΓΑΖΑ #Μεσανατολικό
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γυρίζει, Ισραήλ,gyrizei, israil