Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Το μεσημέρι η κηδεία της 48χρονης Νεκταρίας, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες (βίντεο)

Η νέα άγρια γυναικοκτονία της 48χρονης Νεκταρίας, που σημειώθηκε στην Ιεράπετρα, συγκλονίζει όχι μόνο την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Σήμερα θα γίνει η κηδεία της στον τόπο καταγωγής της.

Ο τραγικός επίλογος της άγριας δολοφονίας, που είχε θύμα την 48χρονη

Νεκταρία, θα γραφτεί το Σάββατο στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, στον Αμπελούζο Ηρακλείου.

Η άτυχη γυναίκα θα ταφεί στον τόπο καταγωγής της, τον Αμπελούζο, στις 2 το μεσημέρι παρουσία των τεσσάρων παιδιών της, στενών συγγενών και φίλων της.

Οι μαρτυρίες για τον 54χρονο δράστη σοκάρουν. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια στενής φίλη του θύματος. Όπως αποκάλυψε στο Mega, ο δράστης είχε απειλήσει την 48χρονη και την είχε χτυπήσει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα το θύμα ενδοοικογενειακής βίας να απευθυνθεί στην αστυνομία.

«Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε σε δύο δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα τέσσερα παιδιά τους και αυτόν. Δεν τη βοηθούσε καθόλου».

Oι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, όπως υποστηρίζει η φίλη του θύματος: «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε "μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε". Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά τα μικρά».

Η 48χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία ενέργεια: «Είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην αστυνομία».

Όπως λέει η στενή της φίλη, προτεραιότητα τώρα είναι τα παιδιά: «Θα παρακαλέσω όλους τους κατοίκους της περιοχής να σεβαστούν τα παιδιά και να μη λένε όλα αυτά που λένε. Η Νεκταρία ήταν μια μάνα με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο», καταλήγει.

Αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι ο 54χρονος

Την ίδια ώρα, ο 54χρονος συζυγοκτόνος, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, μετά τις επτάωρες διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ. για την παράδοσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 54χρονος μετά την άγρια δολοφονία της πρώην συζύγου του αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι στο στήθος. «Φέρει δύο τραύματα από αμβλύ όργανο στο αριστερό στήθος. Το ένα επιφανειακό το άλλο λίγο πιο βαθύ. Οι γιατροί τον περιέθαλψαν ενώ δεν χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Μανώλης Καλλιονάκης.

Μετά από επτά ώρες έντονων διαπραγματεύσεων με τους αστυνομικούς, ο 54χρονος συζυγοκτόνος πείστηκε να μην αυτοκτονήσει και συνελήφθη, αφού σκότωσε την εν διαστάσει γυναίκα του με οκτώ μαχαιριές στην Ιεράπετρα. Σημειώνεται ότι ο δράστης βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή, πολύ κοντά στο σημείο της δολοφονίας, και απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας σε γκρεμό.

Του είπαν ψέματα οι διαμεσολαβητές της ΕΛΑΣ

Ο δολοφόνος της 48χρονης Νεκταρίας δεν ήταν διατεθειμένος να παραδοθεί, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι φοβάται να πάει στη φυλακή. Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, οι διαμεσολαβητές της ΕΛΑΣ του είπαν ψέματα πως η πρώην σύζυγός του είναι ζωντανή και νοσηλεύεται στην εντατική, κάτι που αν ίσχυε, θα σήμαινε ότι η ποινή του θα ήταν ελαφρύτερη. Οι προσπάθειες των αστυνομικών να τον μεταπείσουν ήταν αγωνιώδεις και επικαλέστηκαν τα παιδιά του, λέγοντάς του πως δεν θέλουν να μείνουν ορφανά κι από τους δυο γονείς και θέλουν να ζήσει. Σε όλα αυτά, ας προστεθεί και το ψιλόβροχο που είχε αρχίσει να πέφτει εκείνη την ώρα...

Μόλις ο 54χρονος πλησίασε τους αστυνομικούς και τον μεγάλο του γιο, που βρισκόταν στο σημείο, τον προσέγγισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες εξαιτίας του τσουχτερού κρύου που κυριαρχεί στην περιοχή. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τραυματισμένος, ενώ όση ώρα βρισκόταν στην άκρη του γκρεμού είχε μαζί του και το μαχαίρι με το οποίο αφαίρεσε τη ζωή της Νεκταρίας Μαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα