ΓΣΕΕ: Στήριξη στους εργαζόμενους της SKOT – ζητεί να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας

Στήριξη προς τους εργαζόμενους της SKOT ΑΕ, παρέχει η ΓΣΕΕ με αφορμή την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας και την απόφαση για πτώχευση που έλαβε η επιχείρηση.

Η Συνομοσπονδία με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν οι επιλογές της επιχείρησης τονίζει ότι «η εκ περιτροπής εργασία μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σώσει μία επιχείρηση».

Η ΓΣΕΕ

δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΣΚΟΤ ΑΕ και μαζί με την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να ενισχυθούν οικονομικά από τον ΟΑΕΔ και να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας. Δικαίωμα που μπορεί να χάσουν αφού απαιτούνται 120 ένσημα που λόγω του καθεστώτος της εκ περιτροπής εργασίας, δεν τα έχουν συμπληρώσει.

Η Συνομοσπονδία τονίζει ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες χαμένες θέσεις εργασίας και φυσικά δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να χάνουν τα πενιχρά επιδόματα γιατί υπάρχουν απαράδεκτοι νόμοι όπως η εκ περιτροπής εργασία που δίνουν πάτημα σε επιχειρηματίες για καταστροφικούς σχεδιασμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα