Γρίπη: Πόσοι επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα δεν έκαναν το εμβόλιο

Την στιγμή που η γρίπη εξακολουθεί να «καλπάζει» στη χώρα μας, προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναφορικά με το πόσοι επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα έκαναν φέτος το εμβόλιο.

Τα στοιχεία αφορούν τα νοσοκομεία όσο και τα κέντρα υγείας στην Ελλάδα και με βάση αυτά, ναι μεν περισσότεροι επαγγελματίες υγείας σε σύγκροση με

πέρυσι έκαναν φέτος το εμβόλιο ώστε να προφυλαχθούν από τη γρίπη, ωστόσο παρατηρεί κάποιος ότι αρκετοί ήταν και εκείνοι που δεν το έκαναν.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ «σε σύγκριση με την περσινή περίοδο γρίπης, σημειώνεται σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη τόσο στο προσωπικό των νοσοκομείων (στοιχεία σε σύνολο 100 νοσοκομείων -93 δημόσια, 1 στρατιωτικό και 6 ιδιωτικά νοσοκομεία- που έστειλαν αποτελέσματα μέχρι 31.1.20 (από 27,2% σε 34,3%) όσο και στο προσωπικό των κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (από 39,8% σε 50,7%)».

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού Επαγγελματιών Υγείας κατήρτισε ένα πλήρες εγχειρίδιο για τη χάραξη πολιτικής σε επίπεδο υγειονομικής μονάδας, το οποίο διανεμήθηκε σε όλες τις δομές υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα