Γρεβενά: Αναζωπυρώσεις στο Καρπερό λόγω ενίσχυσης των ανέμων, εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί (βίντεο)

Δύσκολη είναι η κατάσταση με τη φωτιά και στα Γρεβενά, όπου είναι συνεχόμενες οι αναζωπυρώσεις, εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά. Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Χαλκιδική και Κιλκίς.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις του μετώπου της φωτιάς που εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 30 χιλιόμετρα, παρουσιάζονται τις τελευταίες ώρες και στο Καρπερό Γρεβενών, εξαιτίας ενίσχυσης της έντασης των ανέμων. Εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά στην περιοχή.

Ήδη το ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται ανατολικά με κατεύθυνση

τη ροή του Αλιάκμονα ποταμού. Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου, που οδηγεί από το Καρπερό στο Νησί.

Στο μεταξύ, ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών και των εθελοντών προκειμένου να μη φτάσει στον οικισμό του Καρπερού η φωτιά. Πλησίασε στα περίπου 3 χιλιόμετρα και σε κάποια σημεία πέρασε από την άλλη πλευρά του δρόμου που οδηγεί στο Νησί των Γρεβενών.

Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Χαλκιδική και Κιλκίς

Την ίδια ώρα, βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν από σήμερα( 5/8/2021) τα δύο πύρινα μέτωπα που καίνε από χθες το μεσημέρι στην Τορώνη, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να τα θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Επιχειρούν 57 πυροσβεστές, 2 πεζοποπόρα τμήματα και 20 οχήματα, επιχειρούν στην Τορώνη, ενώ στη Νέα Σάντα, 35 πυροσβέστες μαζί με ένα πεζοπόρο τμήμα και 11 οχήματα.

Το δύσβατο της περιοχής στο Κιλκίς, δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα