«Γολγοθάς» η μετακίνηση με λεωφορεία και τρόλεϊ εν μέσω καύσωνα

Γολγοθάς αποτελεί για τους εργαζόμενους η μετακίνηση με λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς ο κλιματισμός - ακόμη κι αν λειτουργεί σωστά - δεν επαρκεί για να διατηρεί τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα.

Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς, δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που ανησυχούν... προκαταβολικά για τις «δύσκολες ώρες» που θα περάσουν στον δρόμο μέχρι να φτάσουν στη δουλειά με το λεωφορείο. Είναι άλλωστε συχνό το φαινόμενο να μην λειτουργεί καλά ο κλιματισμός και οι επιβάτες να στριμώχνονται

μέσα σε ακραίες θερμοκρασίες.

Μιλώντας στο MEGA ο εκπρόσωπος των οδηγών ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, διαβεβαίωσε πως όλα τα λεωφορεία διαθέτουν κλιματισμό, ενώ διευκρίνισε πως εφόσον διαπιστωθεί βλάβη, το σωματείο έχει ξεκαθαρίσει πως είτε θα πρέπει να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τον κλιματισμό ή διαφορετικά να αποσυρθεί το λεωφορείο προκειμένου να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό.

«Όλα τα λεωφορεία έχουν κλιματισμό, όταν όμως μιλάμε για συνθήκες καύσωνα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Πολλές φορές το λεωφορείο κινείται, σταματάει σε στάσεις, ανοίγουν οι πόρτες και ο κλιματισμός σε συνθήκες καύσωνα μπορεί να υπολειτουργεί», είπε.

Εκτός από τον κλιματισμό, ωστόσο, ένα άλλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους επιβάτες είναι τα μειωμένα δρομολόγια των λεωφορείων, καθώς από τη Δευτέρα (10/7) έχει τεθεί σε λειτουργεία το θερινό πρόγραμμα. Σημειώνεται πως πολλοί είναι οι επιβάτες που ζητούν να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων, ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΜΜΜ #ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ #ΤΡΟΛΕΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα