Γνωστοί οι κωδικοί από τα κινητά των δύο στρατιωτικών- τι λένε έλληνες αξιωματούχοι για τα «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα»

Με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο για στοιχεία που αφορούν στρατιωτικό υλικό και σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο κρατούμενων στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το dikaiologitika.gr τονίζουν ότι συχνά χρησιμοποιούνται τέτοιες μέθοδοι από την Αγκυρα με την μορφή πληροφοριών για γεγονότα που δεν υπάρχουν. Αυτό γίνεται ως μέσο καλλιέργειας κλίματος όταν βρίσκεται σε εξέλιξη μία υπόθεση

και εκτιμάται ότι μπορεί να παίξει ρόλο στην πολιτική σκακιέρα.

Όπως αποκαλύπτουν τα dikaiologitika.gr, οι κωδικοί των τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών είναι γνωστοί στις αρμόδιες τουρκικές αρχές από την πρώτη κιόλας στιγμής διεξαγωγής των ερευνών. Οι δύο στρατιωτικοί δεν αρνήθηκαν να τους παραδώσουν οικειοθελώς γνωρίζοντας ότι στα κινητά τους δεν υπήρχε τίποτα το επιλήψιμο. Πρόκειται για κωδικούς ξεκλειδώματος των δύο συσκευών αλλά και εφαρμογών που υπήρχαν εγκατεστημένες.

Εκ των πραγμάτων, μετά από 22 μέρες και αφού οι τούρκοι έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» τα τηλέφωνα, εάν υπήρχε κάτι θα είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή. Οι δύο ένστολοι, είχαν μαζί τους και ένα υπηρεσιακό τηλέφωνο το οποίο παίρνει μαζί της πάντα κάθε περίπολος για λόγους επικοινωνίας. Το τηλέφωνο αυτό χρησιμοποιείται μόνο για επικοινωνία σε περίπτωση ανάγκης και δεν περιέχει άλλα δεδομένα, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση που έχει η ελληνική πλευρά από την στρατιωτική διοίκηση της μονάδας στην οποία ανήκουν οι στρατιωτικοί.

Ακόμα, οι εμπειρογνώμονες από την πλευρά της Ελλάδος δεν έχουν καμία πρόσβαση στα κινητά αυτά καθώς οι τούρκοι (και αυτό ήταν αναμενόμενο) δεν έχουν επιτρέψει σε κανέναν εκτός τουρκίας να πραγματοποιήσει έρευνα.

Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα και τίποτα το καινούργιο δεν έχει προκύψει. Όμως, υπάρχει πάντα η ανησυχία για ενέργειες των τούρκων που να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης.

Η Αθήνα παρακολουθεί την επιχειρηματολογία ότι ο έλεγχος στα κινητά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και παραμένει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του θέματος ως ένα μεθοριακό θέμα ρουτίνας.

Ενδέχεται η Αγκυρα να αντέδρασε έτσι σήμερα που υπάρχει αυστηρή προειδοποίηση από την πλευρά ενώ υπήρξαν και τηλεφωνικές επικοινωνίες με Τραμπ και Μέρκελ καθώς και του Αλέξη Τσίπρα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα