Γιώργος Καλομπάρης: Σάλος με τον Ελληνοαυστραλό σεφ - «Έκλεβε» χρήματα από τους υπαλλήλους του

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία με αποκαλύψεις για τον Ελληνοαυστραλό σεφ, Γιώργο Καλομπάρη.

Πιο συγκεκριμένα, συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αυστραλίας ζητούν την απομάκρυνση του Ελληνοαυστραλού σεφ από το τηλεοπτικό σόου Masterchef μετά τις αποκαλύψεις ότι χρωστά στους εργαζομένους του δεδουλευμένα που φτάνουν τα 8 εκατομμύρια δολάρια. 

Ο όμιλος εταιρειών MAdE Establishment του Γιώργου Καλομπάρη διατάχθηκε από την Επιτροπή εργασιακών σχέσεων Fair Work να καταβάλει τα χρήματα που χρωστά, το οποίο και ήδη έκανε. Η τιμωρία του για την ασύστολη κλοπή μισθών είναι πρόστιμο ύψους $200.000 ενώ παράλληλα υποχρεώθηκε να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις κατά τις οποίες θα παραδέχεται το λάθος του και θα προτρέπει τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες εστιατορίων να συμμορφώνονται με τις προβλέψεις του νόμου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ωστόσο αντιδρούν λέγοντας πως η τιμωρία αυτή είναι ανεπαρκής και συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά «Για τη σοβαρότητα αυτού του εγκλήματος, ένα πρόστιμο 200.000 δολαρίων δεν αρκεί».

«Αν κάποιος σκόπιμα έπαιρνε 1.000 δολάρια από τραπεζικό λογαριασμό κάποιου άλλου, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ποινικής καταδίκης για κλοπή. Αλλά όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος εστιάτορας/διάσημος σεφ μπορείς να πάρεις 7.83 εκατομμύρια δολάρια από μισθούς εργαζομένων και να γλιτώσεις με μια ”πληρωμή μεταμέλειας”» υπογραμμίζουν.

«Και μπορείς να κρατήσεις την θέση σου στην τηλεοπτική εκπομπή, το μεγάλο προφίλ σου, την έπαυλή σου και να συνεχίσεις να κερδίζεις μετρητά σε βάρος των σκληρά εργαζόμενων σεφ, του σερβιτόρων και των μπάρμαν», προσθέτουν.

Η συγγνώμη του Καλομπάρη

«Ζητούμε συγγνώμη από όλα τα μέλη της ομάδας μας, πρώην και νυν - καθώς οι άνθρωποι μας κάνουν τα εστιατόρια μας σπουδαία και είναι προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι μας αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται με σεβασμό, ανταμείβονται και έχουν τη στήριξή μας», δήλωσε ο Καλομπάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα