Γιατρός - ΣΩΤΗΡΙΑ: «Δε φτάνεις ποτέ να εξοικειώνεσαι με το θάνατο σε νέες ηλικίες»

Πως είναι να είσαι γιατρός σε μια ΜΕΘ, ενός νοσοκομείου αναφοράς για τον Covid-19, εν μέσω πανδημίας; Ο Ι. Νικολόπουλος, Διευθυντής ΜΕΘ και ΜΑΦ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» περιγράφει στο News4Health τις δύσκολες πρώτες ημέρες της μάχης με τον Covid-19 στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, τα αισιόδοξα μηνύματα και την πολύτιμη εμπειρία, τονίζοντας πως ελλείψει θεραπείας και εμβολίου «είμαστε κατά μεγάλο μέρος στο άγνωστο».

Ο κ. Νικολόπουλος,

Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, μας οδήγησε στο γραφείο του, η πόρτα του οποίου βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Νοσοκομείου «Σωτηρία». Με εξαίρεση τη βοηθό του Διεθυντή στον προθάλαμο, το γραφείο ήταν άδειο και ήσυχο, παρότι το χωρίζουν μερικά μέτρα από το χώρο της ΜΕΘ, όπου γιατροί και νοσηλεύτριες βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, άλλοι φροντίζοντας τους ασθενείς, άλλοι συζητώντας τα περιστατικά και άλλοι στα τηλέφωνα για διαδικαστικά. Λίγο πριν είχε βγει από τη Μονάδα. Χρειάστηκε περίπου μισή ώρα για να βγει από την ειδική στολή.

Η νόσος Covid-19 έχει ένα φάσμα εκδηλώσεων. Έχει μια ελαφρά μορφή, μια μέτριας βαρύτητας μορφή και μια σοβαρή μορφή εκδήλωσης στους ασθενείς. Όταν έχουν σοβαρή προσβολή από τη νόσο του νέου κορονοϊού μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γιατί έχουν πνευμονία σοβαρή όλοι, έχουν αναπνευστική ανεπάρκεια βαριά που θέλει διασωλήνωση και μηχανική αναπνοή και οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν και σήψη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα