Γιατί συγκρούονται σφοδρά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Αίσθηση και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η σύγκρουση, που εντείνεται τις τελευταίες μέρες, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Μια σύγκρουση που, όπως όλα δείχνουν, έχει ως στόχο τη μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς.

Και η εξήγηση του παραπάνω είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να εγκαθιδρύσει την ηγεμονία του σε αυτόν τον χώρο, επιθυμεί να αποδομήσει οποιαδήποτε

προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής να σηκώσει κεφάλι και να επανέλθει στη «μεγάλη εικόνα» του χώρου.

Ο τρόπος που προκρίθηκε για να γίνει αυτό είναι η “αναμόχλευση” του παρελθόντος.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, μελών της οικογένειάς του, καθώς και υπουργών των κυβερνήσεων του όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής αντεπιτίθεται. Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος τόνισε αναφερόμενη σχετικά με την υπόθεση του Κώστα Σημίτη: «Ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός πως ένα νέο μέτωπο έχει ανοίξει και μάλιστα σε μία περίοδο που ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έδειχναν ότι σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών είχαν βρει «σημείο επαφής».

Οι συζητήσεις για να στηριχθούν, αμέσως ή εμμέσως, κοινοί αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι έδειχναν να βρίσκονται σε καλό επίπεδο και στην πορεία προς τις εκλογές να εξελίσσονταν ακόμη καλύτερα.

Τώρα μένει να δούμε εάν η σύγκρουση στην κεντρική πολιτική σκηνή θα μεταφερθεί και στην αυτοδιοίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα