Γιατί πρέπει να ψηφίσω στις ευρωπαϊκές εκλογές (ερωτήσεις και απαντήσεις)

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για τις ευρωπαϊκές εκλογές που θα γίνουν μαζί με τις αυτοδιοικητικές στις 26 Μαΐου δίνει ο ιστότοπος www.evropaikes-ekloges.eu.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, όπως συμβαίνει με όλες τις εκλογές, η ψήφος στις Ευρωεκλογές έχει να κάνει με το μέλλον που επιλέγουμε για τον εαυτό μας.

Η ψήφος σας επηρεάζει

τον τρόπο με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει για θέματα που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή σας ζωή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παίρνει μεγάλες αποφάσεις: πως θα αναπτυχθεί η οικονομία, πως θα περιοριστεί η κατανάλωση ενέργειας, πως θα εξασφαλίσουμε ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι ασφαλή. Όταν ψηφίζετε, επιλέγετε εκείνους που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις και το τι σημαίνουν αυτές για τον κόσμο στον οποίο θέλετε να ζήσετε. Εάν δεν ψηφίζετε, δεν σας ακούει κανείς.

Η ψήφος σας δίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύναμη για να προστατεύσει εσάς και την οικογένειά σας.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, από τη μετανάστευση μέχρι την κλιματική αλλαγή. Όταν όμως τα προβλήματα επιμερίζονται, οι λύσεις βρίσκονται πιο εύκολα. Η δική μας Ένωση πρωταγωνιστεί στην καινοτομία και στις επενδύσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουμε λόγου χάρη την κλιματική αλλαγή. Εργάζεται επίσης για να προστατεύσει τον τρόπο ζωής μας και την ιδιωτική μας ζωή. Η ψήφος σας της δίνει τη δύναμη που χρειάζεται για να συνεχίσει.

Η ψήφος σας προασπίζει την δημοκρατία

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε πως οι «αλήθειες» που αφήνονται χωρίς απάντηση μπορούν εύκολα να μετατρέψουν την πολυμορφία σε πόλωση. Θα δούμε πόσο ευάλωτη μπορεί να είναι η δημοκρατία. Η δική μας Ένωση έχει θεμελιωθεί στον κοινό σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών. Η ψήφος σας αξιώνει αυτά τα δικαιώματα, για εσάς και για τους άλλους.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα