Για τρίτο 24ωρο στις φλόγες η Κέρκυρα: Κάηκαν σπίτια στις Λούτσες, στη θάλασσα σταμάτησε η φωτιά στον Απραό

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζει να καίγεται το νησί της Κέρκυρας: Οι φλόγες δεν σταματούν να κυκλώνουν οικισμούς και να πλησιάζουν τις αυλές σπιτιών.

Δύο είναι τα ενεργά μέτωπα στη ΒΑ Κέρκυρα, αργά το βράδυ της Τρίτης, όπου εξακολουθούν να δίνουν μάχη οι πυροσβέστες: Το πρώτο κατευθύνεται από το χωριό Παλιά Περίθεια προς το Λαύκι και το δεύτερο κοντά στον οικισμό Ημερολία.

Την ίδια ώρα δεν σταματούν

οι προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων, να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες στις περιοχές και στους οικισμούς από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα.

Συγκεκριμένα, στο χωριό Λούτσες οι εκκενώσεις των κατοίκων ξεκίνησαν πριν καν σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το «112», καθώς οι πύρινες γλώσσες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν πραγματική μάχη, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να προωθήσει τους πολίτες σε δύο ξενοδοχεία και μία αίθουσα στο Δημαρχείο.

Στο δεύτερο μέτωπο στα δυτικά του όρους Παντοκράτορας, οι φλόγες πλησίασαν το χωριό Λαύκι, ενώ οι κάτοικοι ανήσυχοι έβλεπαν τον αέρα να δυναμώνει. Λίγη ώρα αργότερα νέο μήνυμα από το «112» έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Καλαμάκι και Απραός για εκκένωση προς το νέο λιμάνι Κασσιόπης.

Την ίδια ώρα, στο σχολείο της Κασσιόπης ελικόπτερο έκανε συνεχείς ρίψεις καθώς οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά, ενώ σημαντική υπήρξε και η συμβολή των εθελοντών. Αποκαρδιωτική υπήρξε, τέλος, η εικόνα στην παραλία Απραός. Αφού οι φλόγες κατέκαψαν μια έκταση χιλιομέτρων, η φωτιά έσβησε... στη θάλασσα.

#ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΚΕΡΚΥΡΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΦΛΟΓΕΣ #ΚΑΗΚΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα