Γεννηματά: Έκθεση ιδεών η ομιλία του Πρωθυπουργού

"Καλή έκθεση ιδεών" χαρακτήρισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά την πρώτη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή μετά τις εθνικές εκλογές. Η ίδια βρήκε πως οι αναφορές του ήταν "αόριστες, ατεκμηρίωτες, γενικόλογες και βαθιά συντηρητικές".

Η Φώφη Γεννηματά διαβεβαίωσε πως το ΚΙΝΑΛ θα είναι η "φωνή του λαού στην Βουλή" ενώ υπογράμμισε πως θα ασκήσει

μαχητική, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως "η αναφορά στο πολύ νέο, κρύβει πίσω της την επιστροφή στο καθεστώς της Δεξιάς. Είναι αναποτελεσματικές και επικίνδυνες οι δηλώσεις σας για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Για να αλλάξει πολιτική χρειάζεται αλλαγή των δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα. Είστε αποφασισμένος να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο", τόνισε η κ. Γεννηματά.

Οξύτατη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε προς την κυβέρνηση για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών κατηγορώντας την για "κωλοτούμπα" και "απόλυτη πολιτική υποκρισία στο μείζον εθνικό θέμα". Ενώ εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό γιατί δεν αναφέρθηκε στην επέτειο εισβολής στην Κύπρο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για "βαθύ κομματικό μπλε της Δεξιάς" στην αντίληψη του κράτους από το "απαλό προεκλογικό γαλάζιο". Ως παραδείγματα ανέφερε την μεταφορά των Φυλακών στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την μεταφορά της ΓΓ Ισότητας στο υπουργείο Εργασίας και την επιχείρηση υποβάθμισης του ΣΔΟΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεννηματά, Έκθεση, Πρωθυπουργού,gennimata, ekthesi, prothypourgou