Γενική αργία αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα, τι θα ισχύσει με τηλεκπαίδευση (εικόνες, βίντεο)

Γενική αργία κηρύχθηκε την Τρίτη (25/1) ενώ και τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στις περιοχές που χτύπησε το δεύτερο και πιο σαρωτικό κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοσίων δομών Υγείας και άλλων υπηρεσιών,

η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Ειδικότερα, η γενική αργία θα ισχύει στην Περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη ενώ η απόφαση των μέτρων θα περιλαμβάνει και τα Δωδεκάνησα, δηλαδή ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη.

Τι θα γίνει με τηλεκπαίδευση και self test

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση - δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Self test δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας self test αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με τον υπουργό αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό. Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν.

Ο Στρατός για τον απεγκλωβισμό οδηγών στην Αττική Οδό

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η oλονύχτια μάχη για τον απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό. Στη μεγάλη κινητοποίηση μετέχει ο Στρατός, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία, προκειμένου να βοηθηθούν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και να μετακινηθούν με ασφάλεια. Στην επιχείρηση μετέχουν ειδικές μονάδες του Στρατού, με βαριά μηχανήματα καθώς και άλλα μέσα.

Νωρίτερα σήμερα η κατάσταση στην Αττική Οδό ήταν δραματική καθώς εκατοντάδες οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια. Είναι ενδεικτική η μαρτυρία οδηγού στο Dnews.

Μαρτυρία στο DNews: Δεν έχουμε να πιούμε ούτε νερό, οικογένειες με μωρά εγκλωβισμένα

«Δεν έχουμε ούτε νερό να πιούμε, πίνουμε το χιόνι, έχουμε ξεπαγιάσει. Υπάρχουν οικογένειες με μωρά εγκλωβισμένα», καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο κ. Θοδωρής ο οποίος βρίσκεται πάνω από τρεις ώρες εγκλωβισμένος στην Αττική οδό στο ύψος της Πεντέλης.

Την ίδια ώρα όπου η κυβέρνηση μιλάει για εξομάλυνση των προβλημάτων στην Αττική, ο κ Θοδωρής μέσω του Dnews, κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία του κράτους και της εταιρίας. Όπως αναφέρει σε επικοινωνία που είχε με τις αρχές και την Αττική οδό η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «θα φτάσετε στο αεροδρόμιο σιγά, σιγά».

«Συγγνώμη» από την Αττική Οδό

Συγκεκριμένα, περίπου στις 18:30 και μετά από ατελείωτες ώρες ταλαιπωρίας για εκατοντάδες οδηγούς, η Αττική Οδός ανακοίνωσε ότι κλείνει. Λίγο αργότερα, η Αττική Οδός εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι «πρωταρχικό μας μέλημα ο απεγκλωβισμός των οδηγών» και τονίζει πως θα τοποθετηθεί αναλυτικά για το φιάσκο και το χάος της σημερινής ημέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Α.Ο.

Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια».

Η κυκλοφορία διεξάγεται με σημαντικά προβλήματα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, με το χιόνι να πέφτει πυκνό μέχρι και στην παραλία και στα νότια προάστια της Αθήνας.

Επίσης, υπήρξαν μαρτυρίες για πτώσεις δέντρων που δημιούργησαν προβλήματα στους δρόμους καθώς και ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

Σύμφωνα με ενημερώσεις τις ΔΕΔΔΗΕ, νωρίτερα, προβλήματα στην Αττική σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές. Ενδεικτικά, οι περιοχές στις οποίες εντοπίζονται προβλήματα, είναι:

Διόνυσος
Κηφισιά
Ψυχικό
Βριλήσσια
Χαλάνδρι
Ν. Ηράκλειο
Βύρωνας
Κάτω Σούλι
Γραμματικό
Μαραθώνας
Ραφήνα
Ν. Βουτζάς
Μάτι
Νέα Μάκρη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

211-1900500 & 11500

Keywords
Τυχαία Θέματα