Γενική απεργία σε δύο δόσεις

Για μια ακόμη φορά τα συνδικαλιστικά όργανα της χώρας δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να βρουν μια χρυσή τομή για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας.

Το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να κηρύξει 24ωρη απεργία φαίνεται ότι δίχασε ακόμη περισσότερο τα συνδικάτα με αποτέλεσμα ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ

και ΠΑΜΕ να προκηρύσσουν απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου και από την άλλη η συνδικαλιστική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», η οποία δηλώνει ότι εκπροσωπεί περισσότερα από 100 πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, με ανακοίνωση της, καλεί οργανώσεις και συνδικαλιστικά στελέχη να προκηρύξουν απεργία για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα αρκετά Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Φλώρινας έχουν ήδη ανακοινώσει απεργία στις 25 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω εργατικά Κέντρα είναι μέλη της ΓΣΕΕ

Αναλυτικότερα συνάντηση των Προεδρείων των Εργατικών Κέντρων Κρήτης πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με αφορμή μια σειρά διατάξεων που αποτελούν το βασικό άξονα του αναπτυξιακού σχεδίου νόμου, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή για διαβούλευση.

Στην συνάντηση πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, για την άμεση εισήγηση στα κατά τόπους Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα και το «ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ», εκπροσωπώντας πάνω από 22 πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.


Παραλύει η χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου λόγω 24ωρης απεργίας για τις εργασιακές αλλαγές - Ποιοι απεργούν


Απεργία ΠΝΟ: Πότε θα είναι δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Keywords
Τυχαία Θέματα