«Γέφυρες» για την κεντροαριστερά από την Γέφυρα – Διαβουλεύσεις για διεύρυνση και ευρωεκλογές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις διαβουλεύσεις στο Μάξιμου να είναι συνεχείς. Η μάχη για το κέντρο έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με αποκορύφωμα τις «μεταγραφές» Μωραίτη και Τόλκα να προκαλούν αντιδράσεις τόσο εκτός όσο και εντός του κόμματος.

Το σχέδιο «συρρίκνωσης» του ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει και στοχεύει στην εκλογική δεξαμενή των «αγανακτισμένων» ψηφοφόρων, οι οποίοι έχουν δυσαρεστηθεί από την δεξιά στροφή που θεωρούν πως έχει πάρει το κόμμα.

Ζητούμενο για τον πρωθυπουργό

Αλέξη Τσίπρα δεν είναι μόνο οι προσχωρήσεις στο κόμμα αλλά και οι συνεργασίες όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών.

Γέφυρες από την …«Γέφυρα»

Την ανάγκη δημιουργίας ενός προοδευτικού πόλου, που θα στα φράξει το δρόμο στο ακροδεξιό μπλοκ, εξέφρασαν τα μέλη πρωτοβουλίας «Γέφυρα», τα οποία τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας μιας μεγάλης σοσιαλδημοκρατικής παράταξης.

Μάλιστα στην εκδήλωση ήταν παρόντες και οι Νίκος Μουζέλης, Αντώνης Λιάκος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Μπίστης, Σωτήρης Βαλντέν, Κωστής Παπαϊωάννου, Μαρία Ρεπούση και Φωτεινή Σιάννου, ενώ την πρόταση υπογράφει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Μεταξύ άλλων, καλούν το ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και «όσες δυνάμεις τοποθετούνται στο φιλοευρωπαϊκό προοδευτικό χώρο να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη πολιτική της μετωπικής αντιπαράθεσης και "στρατηγικής ήττας" του ΣΥΡΙΖΑ», και να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου.

Παραμένουν οι αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Το άνοιγμα στην κεντροαριστέρα είναι δεδομένο ότι έχει πολλούς υποστηρικτές αλλά και πολλούς πολέμιους εντός του ΣΥΡΙΖΑ και εντός της Κουμουνδούρου εκφράζονται διαφορετικές απόψεις.

Πολλά στελέχη του κόμματος έχει διάθεση κριτικής των επιλογών του Μεγάρου Μαξίμου, εκφράζοντας αντιρρήσεις τόσο με την διεύρυνση προς την κεντροαριστερά όσο και με τα πρόσωπα που επιλέγονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νίκος Φίλης ο οποίος λίγο έως πολύ κάλεσε τον πρωθυπουργό να «κοιτάξει» προς τα αριστερά, δείχνοντας ενοχλημένος με την διεύρυνση που επιχειρείται, προειδοποιώντας ότι το κόμμα γίνεται αρχηγοκεντρικό το οποίο είναι ξένο στην αριστερά ενώ θυμίζει την περίπτωση της Ιταλίας που οδηγήθηκε στην καταστροφή. Παρόμοιες απόψεις έχουν και άλλα στελέχη του κόμματος ενώ την προηγούμενη εβδομάδα οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν με ανακοίνωσή τους σφόδρα αντίθετοι στις επιλογές Μωραϊτη και Τόλκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα