Γαργαλιάνος: Γιατί επιβάλλεται να φοράμε τη μάσκα και στο ασανσέρ

Οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας στα ασανσέρ έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Γαργαλιάνος σημείωσε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί "στα ασανσέρ πρέπει να μπαίνουν δύο άτομα με απόσταση και φορώντας μάσκες". Και συμπλήρωσε: "Αν και τα σταγονίδια πέφτουν στο έδαφος και δεν αιωρούνται συνεχώς, αν παραμείνει κλειστή η πόρτα, μπορεί να γίνει μετάδοση. Άρα οπωσδήποτε χρήση μάσκας στα ασανσέρ".

Φόβοι για την Αττική

Ο

κ. Γαργαλιάνος εξέφρασε και την αγωνία των ειδικών για το ενδεχόμενο να σημειωθεί ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων ειδικά σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι η Αττική. Αναφέρθηκε και στον ρυθμό θνησιμότητας του τελευταίου διαστήματος λέγοντας χαρακτηριστικά: "Στη δεύτερη φάση της πανδημίας καταγράφονται ίσως κάποιοι παραπάνω θάνατοι, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε ποιες είναι οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με την πρωτη φάση της πανδημίας. Θα πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα προκειμένου να κάνουμε ανάλυση των δεδομένων".

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να γίνει ακόμη πιο επιθετικός: "τίποτα δεν αποκλείεται και για το λόγο αυτό πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να συνηθίσουμε στις νέες συνθήκες διαβίωσης".

Keywords
Τυχαία Θέματα