Γαλλία: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα στα δημοτικά σχολεία

Όλοι οι μαθητές δημοτικών σχολείων στη Γαλλία καλούνται να φορούν και πάλι μάσκες από σήμερα, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Τα αυστηρότερα μέτρα, τα οποία έχουν στόχο να αποτρέψουν το κλείσιμο των σχολείων, απαγορεύουν στους μαθητές διαφορετικών ετών να αναμιχθούν μεταξύ τους. Απαγορεύουν επίσης τα αθλήματα

επαφής.

Πρόκειται ουσιαστικά για αντιστροφή της κυβερνητικής απόφασης που από τον Σεπτέμβριο επέτρεπε στα δημοτικά σχολεία σε περιοχές της χώρας που πλήττονται λιγότερο από την πανδημία να λειτουργούν χωρίς μάσκες.

Πριν από την έναρξη της ισχύς των νέων μέτρων, οι μαθητές σε 61 μόνο τμήματα με ποσοστό επίπτωσης άνω των 50 θετικών κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους έπρεπε να φορούν μάσκες, ενώ όλοι οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου ήταν επίσης υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες.

Το μέτρο έχει συναντήσει αντιδράσεις από κάποιους γονείς.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία είναι πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που παρατηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι 89,4 άτομα ανά 100.000 βρέθηκαν θετικά τις τελευταίες επτά ημέρες. Η Γερμανία, για παράδειγμα, καταγράφει 303 ανά 100.000 άτομα.

Η πρόσφατη άνοδος, η οποία οδήγησε σε υψηλότερο αριθμό ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ανάγκασε την κυβέρνηση να πιέσει περισσότερο για τις ενισχυτικές δόσεις, αυξάνοντας παράλληλα τους περιορισμούς στα σχολεία.

«Ο στόχος μας, και η μέθοδος που υιοθετήσαμε, είναι να εμβολιάζουμε και να κάνουμε αναμνηστικές δόσεις», δήλωσε τη Δευτέρα στο France 2 ο Κριστόφ Καστανέρ, επικεφαλής του κόμματος La République en Marche του Μακρόν στην Εθνοσυνέλευση. «Δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται υπό ακραία πίεση με την επιστροφή της επιδημίας και η Γαλλία δεν εξαιρείται από ένα νέο κύμα», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα