Γαλλία: Άνοιξαν μπαρ και ντισκοτέκ

Οι Γάλλοι σχεδιάζουν να πετάξουν τις μάσκες σε κλειστούς χώρους γύρω στα μέσα Μαρτίου, γράφει η εφημερίδα «Le Parisien».

Από σήμερα επιστρέφει η νυχτερινή διασκέδαση τη Γαλλία με τις ντισκοτέκ και τα μπαρ να ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους μετά από αρκετούς μήνες που παρέμεναν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid.

Tην ίδια ώρα, η εφημερίδα «Le Parisien» αναφέρει ότι οι Γάλλοι αναμένεται να πετάξουν τις μάσκες σε κλειστούς χώρους γύρω στα μέσα

Μαρτίου, εάν η κατάσταση με τον κορωνοϊό εξελιχθεί ομαλά.

Στη Γαλλία, το τελευταίο 24ωρο, οι νεκροί από επιπλοκές της Covid έφθασαν τους 304, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν σε 142.253.

Αντιμέτωπος με τους ενθαρρυντικούς δείκτες της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν σχεδιάζει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας από τον Μάρτιο σε επιχειρήσεις, μέσα μεταφοράς και σχολεία.
Το εμβολιαστικό πάσο θα ισχύει μόνο σε «μέρη υψηλού κινδύνου», όπως επισημαίνει το γαλλικό δημοσίευμα.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας είχε ανακοινώσει ότι, σε πρώτη φάση, θα καταργήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπου απαιτείται για την είσοδο σε αυτούς εμβολιαστικό πάσο.

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ λίγο πριν την εκπνοή του Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα