Γ. Πατούλης: «Που είναι ο σεβασμός στους πολίτες; - Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε περιοχές της Αττικής, μετέβη στο Χαϊδάρι όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης Μ. Σελέκο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκε ως πρώτης προτεραιότητας ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης, η διευθέτηση των ρεμάτων στο Ποικίλο Όρος με στόχο την επαρκή αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με τον Δήμαρχο

να επισημαίνει πως έχει κατατεθεί μελέτη στην Περιφέρεια εδώ και δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια σημαντική παρέμβαση.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη να βρεθεί μία ριζική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από ένα ρεαλιστικό και συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά και να γίνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αποκατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Σημαντικό είναι και το ζήτημα της συντήρησης και αναβάθμισης των 22 παιδικών χαρών που βρίσκονται στο Χαϊδάρι, η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών αλλά και η διεύρυνση του δικτύου συγκοινωνίας κυρίως του τμήματος που αφορά στη διασύνδεση της πόλης με το Αττικό Νοσοκομείο.

«Που είναι ο σεβασμός στους πολίτες;»

Ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη γόνιμης συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης μέσα από ένα συντονιστικό όργανο που θα συνδέει την Περιφέρεια και με τους 66 Δήμους της Αττικής προκειμένου, όπως ανέφερε, να δρομολογούνται συνολικές παρεμβάσεις με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Περιφέρειας. «Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο σε ότι αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως είναι η αντιπλημμυρική προστασία και η διαχείριση απορριμμάτων. Η σημερινή διοίκηση παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια αδιαφόρησε και τώρα είμαστε στο και πέντε» τόνισε και πρόσθεσε: « Είναι ανεπίτρεπτο να μην γίνονται έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών εξαιτίας της αδράνειας των αρμοδίων και της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας. Που είναι ο σεβασμός στον πεζό, στα παιδιά μας που παίζουν στις παιδικές χαρές, στους πολίτες που δικαιούνται υπηρεσίες πρόληψης της υγείας, στα ΑΜΕΑ που δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στις πόλεις; Επιμένουμε στην πάγια θέση μας για αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα