Φυσικό αέριο: Κλείνει κι άλλο τη στρόφιγγα του Nord Stream 1 η Gazprom

Η Gazprom σταματά ακόμα μία τουρμπίνα του Nord Stream 1, οδηγώντας στην περαιτέρω μείωση της ροής φυσικού αερίου για λόγους συντήρησης.

Πιο αναλυτικά, η Gazprom ανακοίνωσε ότι μειώνει τις ημερήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από την Τετάρτη. Η Gazprom είπε ότι η παραγωγική ικανότητα πρόκειται να μειωθεί στον σταθμό συμπίεσης Portovaya της Ρωσίας, ενώ η εταιρεία

ανέφερε ότι σταματά τη λειτουργία μιας δεύτερης τουρμπίνας λόγω της «τεχνικής κατάστασης του κινητήρα».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, αυτό θα αντιστοιχεί στο 20% της χωρητικότητας του αγωγού, ενώ η τρέχουσα ροή φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι μόνο στο 40%, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Η πλήρης δυναμικότητά υπερβαίνει τα 160 mcm την ημέρα, όπως αναφέρει το Reuters.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατήγγειλε τη Ρωσία για την «εργαλειοποίηση» του φυσικού αερίου: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για περισσότερες αναταράξεις, ακόμα και πλήρους διακοπής των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Η πλήρης χωρητικότητα του Nord Stream 1 είναι πάνω από 160 κυβικά μέτρα αερίου που εξάγονται καθημερινά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας που ανέφερε ότι δεν υπάρχει «τεχνικός λόγος» για τη διακοπή της παράδοσης φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω του Nord Stream 1.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #NORD_STREAM #GAZPROM #ΕΥΡΩΠΗ #ΡΩΣΙΑ #ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα