Φθηνό φάρμακο μείωσε τη θνησιμότητα σε ασθενείς με κορονοϊό

Ένα φθηνό και ευρέως διαθέσιμο στεροειδές έχει βρεθεί ότι μειώνει τη θνησιμότητα στους πιο άρρωστους ασθενείς με COVID-19.

Η υδροκορτιζόνη, ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, θα μπορούσε να σώσει έναν στους 12 ασθενείς και θα συνιστάται για χρήση σε ασθενείς με κορονοϊό. Είναι το δεύτερο φάρμακο που βρέθηκε να είναι αποτελεσματικό στη μείωση της θνησιμότητας σε άτομα με σοβαρά συμπτώματα του COVID-19. Ερευνητές από το Imperial College London και το Εθνικό

Κέντρο Ελέγχου και Έρευνας για την Εντατική Θεραπεία διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν εντατική θεραπεία που έλαβαν υδροκορτιζόνη για επτά ημέρες είχαν 93% πιθανότητα καλύτερης ανάρρωσης σε σύγκριση με ασθενείς που δεν έλαβαν θεραπεία με στεροειδές.

Τα οφέλη της υδροκορτιζόνης ανακοινώθηκαν παράλληλα με ανάλυση από επτά δοκιμές που αφορούσαν τρεις διαφορετικούς τύπους στεροειδών - συμπεριλαμβανομένης της δεξαμεθαζόνης, η οποία έχει ήδη βρεθεί ότι μειώνει τη θνησιμότητα και χρησιμοποιείται ευρέως. Οι μελέτες διαπίστωσαν ότι η θεραπεία με μία δεξαμεθαζόνη, υδροκορτιζόνη ή μεθυλπρεδνιζολόνη οδήγησε σε εκτιμώμενη μείωση κατά 20% του κινδύνου θανάτου.

Ο καθηγητής Anthony Gordon, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας για την υδροκορτιζόνη, δήλωσε: "Οι μελέτες που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι έχουμε πλέον περισσότερες από μία επιλογές θεραπείας για όσους τη χρειάζονται περισσότερο.

Τα οφέλη των στεροειδών στην καταπολέμηση της πανδημίας

Keywords
Τυχαία Θέματα