Φρίκη στον Αλιάκμoνα: Λύγισε ο παππούς για το νεκρό βρέφος, «14 χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα»

Ξέσπασε σε λυγμούς ο παππούς της 29χρονης μητέρας, που κατηγορείται ότι πέταξε το βρέφος στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα στη Βέροια.

Ο τραγικός θάνατος του 11μηνών βρέφους έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ημαθίας και όχι μόνο. Η 29χρονη μητέρα έχει συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και την Τετάρτη (4/1) θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Την ίδια ώρα ο πατέρας του βρέφους αλλά και ο παππούς της 29χρονης μητέρας ξεσπούν. Ο παππούς της 29χρονης μητέρας συγκινημένος ανέφερε: «Έπαιρνε

την αγωγή της, από όταν γέννησε, δεν έπαθε τίποτα» και επισημαίνει ότι στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί πολλές φορές η νεαρή μητέρα.

Όπως δήλωσε, η εγγονή του «αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχιατρικά εδώ και πολλά χρόνια... δεκατέσσερα, αλλά όταν έπαιρνε τα φάρμακά της ήταν πάρα πολύ καλά. Όταν δεν την έπαιρνε, ξανά πάλι μέσα».

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, αν και είχαν πει πως θα υπάρχει παρακολούθηση, δεν ερχόταν κανένας. «Εμείς εδώ δεν έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς», είπε και ξέσπασε σε λυγμούς λέγοντας: «άσε με να πάω να του ανάψω το κερί του... το κερί του, το πουλί μου...».

Ο πατέρας του μωρού δεν ήταν σε σχέση με την 29χρονη, όμως έκανε προσπάθειες να αναγνωρίσει το παιδί και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν τον κάλεσαν καν στην κηδεία του βρέφους, όπου λέγεται ότι παρέστησαν μόνο τέσσερα συγγενικά πρόσωπα.

«Έκανα ό,τι το καλύτερο μπορούσα», λέει ο πατέρας

Χαρακτηριστικά ο πατέρας αναφέρει: «Δεν το φανταζόμουν να φτάσουμε σε αυτήν την κατάληξη. Έκανα ό,τι το καλύτερο μπορούσα για το παιδί, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το τραγικό συμβάν. Ζήτησα εκεί στην ασφάλεια από εχθές καλό είναι να μη συναντήσω κάποιο πρόσωπο από αυτούς μπροστά μου, γιατί αυτή τη στιγμή είμαι σε μια πολύ άθλια κατάσταση και δεν ξέρω πώς θα τους αντιμετωπίσω...».

«Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω εγώ, από τη στιγμή που δε συναινεί να πάμε σε συμβολαιογράφο. Ξεκινάω να το πάω δικαστικά. Ξεκινάω το παιδί το έχω σε γιατρούς και στα πάντα όλα εγώ. Και πού να ξέρω, πού να φανταστώ ότι θα είχαμε αυτή την κατάληξη. Σα να έχουμε πιει δηλητήριο τώρα αυτή τη στιγμή, δεν το χωράει ο νους μας», αναφέρει ακόμη για το τραγικό συμβάν.

#ΒΡΕΦΟΣ #ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ #ΠΑΠΠΟΥΣ #ΠΑΤΕΡΑΣ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΜΗΤΕΡΑ #ΒΕΡΟΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φρίκη, Αλιάκμoνα, Λύγισε,friki, aliakmona, lygise