Φόβοι για γενικευμένη σύρραξη: Η Ουκρανία κάνει λόγο για νεκρό στρατιώτη σε βομβαρδισμούς Ρώσων αυτονομιστών

Την πρώτη του απώλεια στη διάρκεια της κλιμακούμενης κρίσης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα ανακοίνωσε το Κίεβο

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς από φιλορώσους αυτονομιστές το πρωί στην ανατολική Ουκρανία, όπου η κλιμάκωση της βίας αυτή την εβδομάδα προκαλεί ανησυχίες ότι μπορεί να οδηγήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης από την πλευρά της Ρωσίας.

«Κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού, ένας Ουκρανός στρατιώτης τραυματίσθηκε θανάσιμα από θραύσμα οβίδας», επιβεβαίωσε

η στρατιωτική διοίκηση στην ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα, ουκρανικός στρατός ανέφερε στην ιστοσελίδα του στο Facebook ότι έχει καταγράψει 19 παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός από τους αυτονομιστές σήμερα το πρωί συγκριτικά με 66 περιπτώσεις το προηγούμενο 24ωρο.

Επιστράτευση Ρώσων αυτονομιστών στο Ντονέτσκ

Υπενθυμίζεται πως ο ηγέτης της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ κήρυξε σήμερα «γενική κινητοποίηση», εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

«Καλώ τους έφεδρους συμπολίτες μου να παρουσιαστούν στα στρατολογικά γραφεία. Σήμερα, υπέγραψα το διάταγμα γενικής κινητοποίησης», τόνισε ο Ντένις Πουσίλιν σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

Η αναγγελία αυτή καταγράφεται την ώρα που οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ κάνουν λόγο για «θεαματική αύξηση» της βίας κατά μήκος της γραμμής του μετώπου των φιλορώσων αυτονομιστών και των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Η ηλεκτροδότηση σε μέρος της περιοχής, παράλληλα, διακόπηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα