Φοβισμένοι αλλά αναγκασμένοι να παίρνουν το τρένο: Τα Τέμπη φέρνουν... συνωστισμό στα τελευταία βαγόνια

Επιφυλακτικοί έως απορριπτικοί για τη χρήση τρένου τουλάχιστον στην παρούσα φάση είναι οι πολίτες λέγοντας ότι δεν θα ξανά μπουν στους συρμούς που δρομολογείται να ξεκινήσουν από 1ης Απριλίου.

Προτάσσουν ζητήματα ασφαλείας όπως άλλωστε κάνουν και οι μηχανοδηγοί των τρένων, ενώ την ίδια ώρα τόσο η Hellenic train όσο και ο ΟΣΕ διαχειριστής της υποδομής αναφέρουν ότι δεν έχουν αποκατασταθεί το σύστημα επικοινωνίας μέσα στις σήραγγες.

Επι τούτου μάλιστα ο κ. Τερεζούδης

επικεφαλής του ΟΣΕ υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση οι ενδοεπικοινωνίες γίνονται με 15 φορητά τηλέφωνα.

Ο κ. Κώστας σε ερώτηση του αν θα ταξίδευε με το τρένο ανέφερε:

«Το τρένο θα το έπαιρνα αναγκαστικά αν δεν είχα άλλη επιλογή και θα έκλεινα στο τελευταίο βαγόνι που βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, για να πάω να δω το παιδί μου που σπουδάζει ή τους γονείς μου. Θα επέλεγα να πάω εγώ στο παιδί μου να το δω και όχι να μπει αυτό στο τρένο».

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train από σήμερα πραγματοποιούνται δρομολόγια στις εξής γραμμές:

* ΠειραιάςΑθήνα- Αεροδρόμιο
* Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς
* Άνω Λιόσια- Αεροδρόμιο
* Αεροδρόμιο- Άνω Λιόσια
* Άνω Λιόσια- Κάντζα
* Κάντζα- Άνω Λιόσια
* Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα
* Προαστιακός Πάτρας
* Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο
* Διακοφτό- Καλάβρυτα
* Επιπλέον, αναμένεται αύριο να επανεκκινήσει κι ένα ζεύγος εμπορευματικής αμαξοστοιχίας Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα.
* Σημειώνεται πως μ επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη το δοκιμαστικό δρομολόγιο από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Πάτρα.

«Δύσκολα θα ξανά μπω, μόνο αν τα φτιάξουν αλλιώς λεωφορείο ή αμάξι», υποστηρίζει με την σειρά της η κα. Ιωάννα η οποία ταξίδευε τις περισσότερες φορές για επαγγελματικούς λόγους από την αθηνα στην Καρδίτσα και την Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί στις 04.45 ξεκίνησε από το σταθμό Λαρίσης το πρώτο τρένο που θα εκτελέσει το δρομολόγιο Αθήνα - Οινόη.

Όσον αφορά τον προαστιακό η κα. Ελλη δηλώνει:

«Είμαι σε πραγματικά δύσκολη θέση από την μια φοβάμαι, από την άλλη όμως θα πρέπει να πηγαίνω στην δουλειά μου. Αυτές τις ημέρες πήγαινα με το αμάξι κάνοντας καθημερινά την απόσταση Πειραιά - Πεντέλη την οποία είναι αδύνατον να διανύσεις με λεωφορείο. Αν δεν πάρω τον προαστιακό είναι αδύνατον να ανταποκριθώ στα έξοδα μετακίνησης. Άρα μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Η επανεκκίνηση των τρένων έγινε με δύο νέα μέτρα ασφαλείας:

Ο κάθε σταθμός στελεχώνεται με δυο σταθμάρχες και όλοι οι προαστιακοί συρμοί με δυο μηχανοδηγούς και τουλάχιστον έναν συνοδό.

Παράλληλα, μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση. Το όριο ορίζεται στα 80 χλμ/ώρα σε προαστιακούς και εμπορευματικούς συρμούς και στα 100 χλμ/ώρα στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Ωστόσο, όπως ανέδειξαν σε χθεσινό ρεπορτάζ τα Dnews δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία τα βασικά συστήματα ασφαλειας τα οποία είναι το GSMR και το ETCS.

#ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ #ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ #ΟΣΕ #ΤΡΕΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα