«Φουντώνει» το μεταναστευτικό: «Έδεσε» στον Πειραιά πλοίο με 150 γυναίκες και παιδιά από τη Σάμο

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα κατέφθασε στον Πειραιά πλοίο με 197 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησής της.

Δεκάδες γυναίκες με μωρά στην αγκαλιά αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά έφτασαν στο λιμάνι και από εκεί επιβιβάστηκαν σε πούλμαν, τους οποία τους μετέφεραν σε hotspot της ενδοχώρας.

Στις 08:05 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά

και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο BLUE STAR 2 μεταφέροντας 25 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και 62 από τη Λέρο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας της χώρας.Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ανάσα στα νησιά που «βουλιάζουν» από μετανάστες και πρόσφυγες, τη στιγμή που δήμαρχοι και κάτοικοί τους, προχωρούν σε κινητοποιήσεις, μην μπορώντας να αντέξουν πλέον το τεράστιο βάρος που σηκώνουν εδώ και μήνες από τις ροές που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ανάσα στα νησιά που «βουλιάζουν» από μετανάστες και πρόσφυγες, τη στιγμή που δήμαρχοι και κάτοικοί τους, προχωρούν σε κινητοποιήσεις, μην μπορώντας να αντέξουν πλέον το τεράστιο βάρος που σηκώνουν εδώ και μήνες από τις ροές που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες. 

Keywords
Τυχαία Θέματα