«Φουλ οι μηχανές» στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα έως το Πάσχα

Τους βασικούς σταθμούς τους προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως το Πάσχα προσδιορίστηκε κατά τη χθεσινή κοινή σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου και του Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτές τις δύο βδομάδες, λοιπόν, προγραμματίζονται από την ηγεσία της Κουμουνδούρου τα εξής:

- Καταρχάς,

θα πυκνώσουν οι περιοδείες του κυρίου Τσίπρα στην περιφέρεια και σε γειτονιές της Αθήνας, καθώς και οι παρεμβάσεις του στη βουλή. Η αρχή γίνεται σήμερα το μεσημέρι στο κοινοβούλιο, ενώ αύριο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκεται στην Καλαμάτα.

- Δεύτερον, θα ολοκληρωθούν οι συλλογικές διαδικασίες του κόμματος, με κυριότερη από όλες την έγκριση των τελικών λιστών υποψηφίων και του προεκλογικού, προγράμματος, θέσεων κτλ. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και το Σαββατοκύριακο, 8-9 Απριλίου, της Κεντρικής Επιτροπής.

- Ως αποτέλεσμα του χρονοδιαγράμματος των συνεδριάσεων, προκύπτει ότι μία βδομάδα πριν το Πάσχα θα έχουν αποκαλυφθεί οι εκπλήξεις που κρύβονται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου οι νέοι υποψήφιοι να έχουν διαθέσιμο το Πάσχα για τον προεκλογικό τους αγώνα. Να σημειωθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ανάγκη να δείξει με αυτά τα πρόσωπα ανανέωση, αμφίπλευρο πολιτικό άνοιγμα, τεχνοκρατισμό, κοινωνική γείωση και ηγεμονική θέση στο πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για ένα από τα μείζονα στοιχήματα που έχει στην προεκλογική περίοδο.

- Θα προχωρήσει η παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Και στη χθεσινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο επόμενες ειδικές προγραμματικές παρουσιάσεις θα αφορούν τα κόκκινα δάνεια και την αναδιοργάνωση του κράτους. Επίσης, χθες συζητήθηκαν για να αποσαφηνιστούν πολλά επιμέρους ζητήματα του προγράμματος, προκειμένου, έως τη συνεδρίαση των οργάνων τις επόμενες 10 μέρες, να είναι έτοιμο προς έγκριση για κυκλοφορήσει σε διάφορες μορφές (ηλεκτρονικά, φυλλάδια κτλ) μια σύντομη σύνοψη του. Να σημειωθεί ότι όλο και περισσότερο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον δημόσιο λόγο τους στρέφονται στην συζήτηση για την επόμενη χώρα της χώρα, κάτι που είναι ενδεικτικό του βάρους που θα δοθεί τις επόμενες βδομάδες στο πρόγραμμα.

Εγκλωβισμός Μητσοτάκη στην αυτοδυναμία

Κατά τα άλλα, στη χθεσινή συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, λειτουργεί στις τρέχουσες συνθήκες, στις οποίες, τόσο πολιτικά όσο και αριθμητικά, δεν διαμορφώνεται δυναμική αυτοδυναμιών. Αντιθέτως, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχε εγκλωβιστεί στο αφήγημα της αυτοδυναμίας, το οποίο δεν φαίνεται να αντιστοιχεί στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΠΑΣΧΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φουλ, ΣΥΡΙΖΑ, Πάσχα,foul, syriza, pascha