«Φωτιά» το κόστος διακοπών ακόμα και για εμβολιασμένους

Ακριβότερες θα βγουν οι διακοπές για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, ακόμα και για όσους έχουν ολοκληρώσει αλλά δεν έχουν παρέλθει 14 μέρες μέχρι το ταξίδι τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αναγκαίο για τους ταξιδιώτες είναι το PCR test 72 ωρών ή το rapid test 48 ωρών. Συνεπώς, κάποιος που έχει αποφασίσει να ταξιδέψει με πλοίο θα πρέπει να προσθέσει στο μπατζετ του συν 20 ευρώ που θα κάνει το

rapid test ή 60 ευρώ για το PRC, κόστος το οποίο δεν το περιλάμβανε στον προγραμματισμό του.

Έτσι το κόστος για ένα ταξίδι με το πλοίο μπορεί να εκτιναχθεί έως και 60%. Πώς όμως θα γίνει κάτι τέτοιο;

Παραδείγματος χάριν, ένας ταξιδιώτης που αποφασίζει να επισκεφτεί τη Σίφνο με πλοίο της γραμμής και ο οποίος θα θελήσει να πάρει το γρήγορο πλοίο που θα τον φτάσει στο νησί σε 3 ώρες, θα πρέπει να πληρώσει 50 ευρώ για να πάει και 50 ευρώ για να γυρίσει. Στα 100 ευρώ του κόστους εισιτηρίων θα πρέπει να υπολογίσει είτε συν 20 ευρώ για rapid test είτε 60 ευρώ για PCR, ανεβάζοντας το κόστος μέχρι και τα 160 ευρώ.

Με λίγα λόγια, από όσους έχουν εμβολιαστεί μόνο με μία δόση εμβολίου (εφόσον αυτό δεν είναι μονοδοσικό), αλλά και από όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αλλά δεν έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση, απαιτείται τεστ. Οι ανήλικοι 12 – 18 ετών μπορούν να ταξιδέψουν με οποιοδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου του self test, ενώ, για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα