Φωτιά στον Κουβαρά: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Σαρωνίδα -Φλόγες απειλούν σπίτια

Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και εξελίσσεται σε δασική έκταση στην περιοχή του Νέου Κουβαρά, στο Πάνειο Όρος. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στη Σαρωνίδα.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις κάνει φωτιά που ξεκίνησε στον Κουβαρά και εξαπλώθηκε προς Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Σαρωνίδα.

Επιπλέον σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή για την πυρκαγιά που ξεκίνησε στον Κουβαρά, αλλά όπως έγινε γνωστό ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος

καθώς δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο εναντίον του.

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν στα 8, έχουν επεκτείνει το μέτωπο, με σπίτια στις περιοχές αυτές (Κουβαρά και Λαγονήσι), οι οποίες έχουν εκκενωθεί, να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Σαρωνίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική είχαμε πριν λίγο αναζωπύρωση στις περιοχές Πανόραμα και Ανάβυσσο.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Σαρωνίδα στις περιοχές Πανόραμα και Ανάβυσσο. Επιπλέον άνοιξε ο δρόμος στην Αθηνών -Σουνίου.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου

Η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, έκανε γνωστό ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Ειδικότερα η κυκλοφορία γίνεται κανονικά στους εξής δρόμους:

-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.

-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

-Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο.

Τα μηνύματα στο 112

Για την φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά, συνολικά έχουν εκδοθεί 4 προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112 για την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο.

Όπως είπε το πρώτο μήνυμα του 112 ήταν αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους, στη συνέχεια το δεύτερο μήνυμα ήταν για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Πέτα Κουβαρά και το τρίτο μήνυμα στις 14:20 για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Μελισσουργός και Τραμπουριά προς Ανάβυσσο.

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Κουβαρά, Λουτράκι και Καπαρέλλι Βοιωτίας

Με εναέρια μέσα και ομάδες «Δευκαλίωνα» και «Ξενοκράτη» συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Κουβαρά, Λουτράκι και Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, στον Κουβαρά διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215 και δύο CL-415, δύο ομάδες «Δευκαλίων», 22 άτομα συνολικά, καθώς και μια ομάδα «Ξενοκράτη» οκτώ ατόμων.

Για το μέτωπο του Λουτρακίου, διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» έντεκα ατόμων.

Στο Καπαρέλλι Βοιωτίας διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215 και δύο PZL.

Τα σημεία που τα ελικόπτερα κάνουν αεροπυρόσβεση

{https://twitter.com/PROMETHEUSTeam1/status/1680941911144628224?s=20}

Δορυφορική εικόνα από τη φωτιά στον Κουβαρά

Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από το τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (16:45) της Δευτέρας 17.07.2023

Ο καπνός από τη φωτιά στον Κουβαρά έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα

Όπως ενημερώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, οι ριπές των Βόρειων/Βορειοανατολικών ανέμων στην Αττική φτάνουν τα 55 km/h, δηλαδή τα 7-8 μποφόρ.

«Μετά τις 8-9 το βράδυ θα εξασθενήσουν αρκετά, αλλά δεν θα επικρατήσει νηνεμία. Θα πνέουν μέσα στη νύχτα με εντάσεις στα 3-5 μποφόρ και από την ίδια κατεύθυνση.

Από αύριο το πρωί και πάλι θα ενισχυθούν και καθόλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας (Τρίτη) θα πνέουν επίσης με μέση ένταση 6-7 μποφόρ και ριπές στα 8 (ίσως και τοπικά 9) μποφόρ αντίστοιχα».

{https://www.facebook.com/ioannis.kallianos/posts/6541181092610473?ref=embed_post}

#ΦΩΤΙΑ #ΚΟΥΒΑΡΑΣ #ΛΑΓΟΝΗΣΙ #ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ #ΣΑΡΩΝΙΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα