Φωτιά στον Έβρο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, ανεξέλεγκτο το μέτωπο (βίντεο, εικόνες)

Η φωτιά στον Έβρο και στην περιοχή Λευκίμμη (εκκενώθηκε προληπτικά) είναι σε εξέλιξη με το μέτωπο ανεξέλεγκτο, μάχη της Πυροσβεστικής από αέρα και έδαφος.

Η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο και στην περιοχή της Λευκίμμης (εκκενώθηκε προληπτικά) συνεχίζεται, καθώς το πύρινο μέτωπο είναι μέχρι στιγμής ανεξέλεγκτο, με βάση και τις τοπικές αρχές. Υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό, με την πυρκαγιά να ξεσπάει το απόγευμα της Παρασκευής (09/07).

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία

δίνει μάχη από έδαφος και αέρα ώστε να την περιορίσει.

Στην «μάχη» της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή του χωριού Λευκίμμη Σουφλίου, το οποίο απειλεί και, σύμφωνα με το evros-news.gr, ρίχθηκε το ρωσικό «θηρίο» Beriev Be-200.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και σε δασικό όγκο, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Σημειώνεται ότι η δασική αυτή έκταση δεν απέχει μακριά από το εθνικό πάρκο της Δαδιάς, γνωστό για την σπάνια βιοποικιλότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του χωριού κάποιοι ηλικιωμένοι κάτοικοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία ώστε να τους απομακρύνει σε ασφαλές σημείο.

{https://www.youtube.com/watch?v=M5Of2ISmbLg}

Τις προσπάθειες κατάσβεσης των επίγειων δυνάμεων, συνδράμουν αποφασιστικά λόγω του δύσβατου του εδάφους, εκτός του Beriev Be-200 και δυο Πετζετέλ, αλλά και ένα ελικόπτερο ΕΡΙΚΣΟΝ που έφτασε από την Θεσσαλονίκη.

{https://www.youtube.com/watch?v=M5Of2ISmbLg}

Εκκενώθηκε η Λευκίμμη από τη φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του «evros-news.gr», η Πυροσβεστική με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Λευκίμμη για προληπτικούς λόγους και ήδη ο δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς ξεκινούν την επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές μέρος.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1413491434225688582?s=20}

Όπως αναφέρουν στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πυροσβεστική υπηρεσία, στο σημείο της φωτιάς μετέβησαν και επιχειρούν πυροσβέστες, με 11 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αναμένονται δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα

Σύμφωνα με το e-evros.gr σε γενική επιφυλακή τέθηκαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Περιφέρειας ΑΜΘ λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον δύο σημεία σύμφωνα με το «evros-news», κάτι που δημιουργεί υποψίες για το ενδεχόμενο εμπρησμού ενώ αυτή την στιγμή υπάρχει κατεύθυνση του μετώπου προς την περιοχή των καμένων εκτάσεων από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα