Φωτιά στο Μάτι: Λάθη και παραλείψεις αναζητούν οι εισαγγελείς - Καταθέτουν μάρτυρες

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τις φονικές φωτιές στην Αττική την 23η Ιουλίου με τις εισαγγελικές αρχές να αναζητούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τα αίτια και τις ευθύνες των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή αυτοψία στις καμένες περιοχές. Στην επιτόπια έρευνα παρούσα ήταν και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου.

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις των μαρτύρων που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Χθες,

στην εισαγγελία Πρωτοδικών κατατέθηκε μια ακόμη μηνυτήρια αναφορά για τις φονικές πυρκαγιές, αυτή τη φορά από την επικεφαλής της «Πλεύσης ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον υπεύθυνο επικοινωνίας της κίνησης Διαμαντή Καραναστάση.

Αυτό το οποίο αναμένεται και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι οι τηλεφωνικές συνομιλίες των αρμοδίων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας την ώρα της κρίσιμης στιγμής, κάτι το οποίο θα διελευκάνει αυτό που τελικά συνέβη αλλά παράλληλα μέσω αυτού θα βγουν συμπεράσματα για τυχόν παραλείψεις και αμέλειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Μάτι, Λάθη, - Καταθέτουν,fotia, mati, lathi, - katathetoun