Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται χωριά, τρία τα μέτωπα (βίντεο)

Μεγάλη φωτιά τώρα στην Πάτρα, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της πόλης. Καίγονται σπίτια, εκκενώνεται το Ρυάκι και το Νέο Σούλι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στις περιοχές Νέο Σούλι και Ρυάκι. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Best, έχει ζητηθεί

εκκένωση και των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, όσο και στο tennis club στην Εγλυκάδα, όπου και έχει στηθεί το κέντρο επιχειρήσεων.

Τα μέτωπα της φωτιάς, αυτή την ώρα, εντοπίζονται στην Καρυά, στον Ριγανόκαμπο και στο σημείο μεταξύ Εγλυκάδας και Περιβόλας.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1420361080195489801}

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, με επτά οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και έξι αεροσκάφη.

{https://www.youtube.com/watch?v=-eehbdsWxnY}

{https://www.youtube.com/watch?v=AvKGGin9AVo}

Σύμφωνα με το gnomip.gr υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης στην περιοχή της ΜΟΜΑ. Στο σημείο σπεύδει η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ. Παράλληλα, αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν τον καταυλισμό των Ρομά στην Εγλυκάδα.

Αστυνομικές δυνάμεις κλείνουν την περιμετρική οδό της Πάτρας και γυρίζουν πίσω τους οδηγούς.

Λίγο μετά τις 16:00 η φωτιά έχει περάσει από την Περιμετρική με την ΜΟΜΑ να έχει περικυκλωθεί από την πύρινη λαίλαπα, ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί σπίτι στην Καρυά.

{https://www.youtube.com/watch?v=9ybFFX4QA_Q}

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση, ενώ η Αστυνομία καλεί τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή του Νέου Σουλίου και να κατευθυνθεί προς την Περιβόλα.

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πάτρας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικα προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Πάτρα, Καίγονται, Σούλι,fotia, patra, kaigontai, souli