Φωτιά στην Πάρνηθα: Καλύτερη η κατάσταση, πάντα υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στην Πάρνηθα, σε σχέση με νωρίς το πρωί της Πέμπτης 24 Αυγούστου που υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στα σημεία που υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, με στόχο την κατάσβεσή της και με κύριο μέλημα να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς την περιοχή των Θρακομακεδόνων.

Μάλιστα, η φωτιά νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχε κατέβει σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τη λεωφόρο Πάρνηθος, ανεβαίνοντας στον δρόμο που οδηγεί προς το τελεφερίκ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις

με τους εθελοντές κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της, ενώ σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά ήταν σε ύφεση, όμως η μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 04:00, πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, ενώ μήνυμα του 112 εστάλη μήνυμα να εκκενωθούν οι οικισμοί Άγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή.

Επιπλέον, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΠΑΡΝΗΘΑ #ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα