Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώθηκε το χωριό Χελιδόνι - Σηκώθηκαν αεροπλάνα (pics - vid)

Φωτιά τώρα: Η φωτιά που ξέσπασε στο Γραμματικό στην Ηλεία είναι ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει να απειλεί χωριά στην Αρχαία Ολυμπία. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το χωριό Χελιδόνι. Παράλληλα, κυρήχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κοινότητες της Κορινθίας. 

Φωτιά: Εκκενώθηκε το χωριό χελιδόνι - Ενισχύονται οι δυνάμεις συνεχώς

Συγκεκριμένα η φλόγες απειλούν πλέον τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής

προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή βρίσκονται: 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί 65 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας,Β. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή από εναέρια.

Φωτιά στις Κεχριές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κοινότητες της Κορινθίας

Παράλληλα, ο  Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, λόγω της φωτιάς που για τρίτη μέρα «καίει» την περιοχή.

Πρόκειται για τις κοινότητες:

- Ξυλοκερίζης,
- Σοφικού
- Αθικίων,
- Γαλατακίου
- Αγίου Ιωάννη.

του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22-07-2020. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

Γιατί είναι «δύσκολη» η συγκεκριμένη πυρκαγιά

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος είχε εξηγήσει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ γιατί είναι «δύσκολη» η συγκεκριμένη πυρκαγιά: «Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ».

Ο αντιστράτηγος, αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογράμμισε: «'Εχουμε οργανωμένο σχέδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά τη φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίκτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς»

πηγή: patrisnews, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Ηλεία, Αρχαίας Ολυμπίας,fotia, ileia, archaias olybias