Φωτιά στην Αρκαδία: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη - Έφτασαν στα πρώτα σπίτια οι φλόγες στο Νεοχώρι (βίντεο)

Νέες μεγάλες αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στη φωτιά που μαίνεται στην Αρκαδία και στην Ηλεία σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη. Με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια στον οικισμό Νεοχώρι. Ο αέρας είναι αρκετά δυνατός.

Συνεχίζει να καίει η φωτιά σε Αρκαδία και Αρκαδία, και σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (12/08) μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται πως δε θα σβήσει εύκολα και έφτασε στα πρώτα σπίτια στον οικισμό Νεοχώρι. Υπάρχουν

αναφορές ότι οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών, ενώ έχουν καεί και αποθήκες.

Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Ο αέρας είναι αρκετά δυνατός και όπως αναφέρει ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, μέσα στο πουθενά ανάβουν μικροεστίες.

{https://www.facebook.com/100020354734088/videos/1148789165644805/}

Όπως αναφέρει το «kalimera-arkadia.gr», το χωριό Νεοχώρι απειλείται από τη φωτιά. Σύμφωνα με τον «ΣΚΑΪ», η φωτιά φαίνεται πως δεν θα σβήσει εύκολα και έφτασε στα πρώτα σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

Το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να μαίνεται στη Γορτυνία, με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που έχει φτάσει στο Νεοχώρι και να σωθούν τα σπίτια στον οικισμό. Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα που μίλησε νωρίτερα στον «ΣΚΑΪ», οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι αρκετά ισχυροί και όπως ανέφερε ανάβουν μικροεστίες μέσα στο πουθενά.

{https://www.facebook.com/100020354734088/videos/266100618323335/}

Οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, προκειμένου να μην λάβουν διαστάσεις και απειλήσουν γειτονικές κατοικημένες περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Πυροσβεστική, στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας επιχειρούν 678 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 218 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 200 πυροσβέστες με 59 οχήματα, από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα και από την Αυστρία 39 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης, για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα