Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έκρηξη σε πυλώνες υπερυψηλής τάσης, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Εκτός λειτουργίας από το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών – Αγίου Στεφάνου λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.

Προβλήματα στο σύστημα ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη. Το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών – Αγίου Στεφάνου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, προηγήθηκε έκρηξη

στους πυλώνες υπερυψηλής τάσης.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος που γίνονται αντιληπτές στην Αττική. Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Επανήλθαν τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης

Επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης, που είχαν τεθεί νωρίτερα εκτός εξαιτίας της πυρκαγιάς, κοντά στο Κέντρο Υπερυψλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα