Φωτιά στη Ρόδο: «Άσε τις βαλίτσες, η ζωή σου κινδυνεύει» - Δεσμεύτηκαν επιβατηγά πλοία για τη φιλοξενία όσων απομακρύνθηκαν

Εκατοντάδες τουρίστες προσπαθούν να σωθούν καθώς το πύρινο μέτωπο μαίνεται στη Ρόδο. Τουλάχιστον 2.000 άτομα έχουν απομακρυνθεί από το νησί.

Τα βίντεο ντοκουμέντο από διασώσεις τουριστών στη Ρόδο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζουν.

Φλόγες πλησιάζουν απειλητικά ενώ τουρίστες καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες των τουριστών να απομακρυνθούν από το σημείο.

Σε βίντεο που έχει δημοσιευθεί ακούγεται η δραματική έκκληση ενός άνδρα προς μία τουρίστρια.

Ο άνδρας, μιλώντας αγγλικά στην τουρίστρια, της ζητά να παρατήσει τις βαλίτσες της στο δρόμο.

«Άστες, άστες εδώ. Η ζωή σου κινδυνεύει», ακούγεται της φωνάζει.

Η γυναίκα άφησε τις βαλίτσες της και τον ακολούθησε, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στην ασφάλεια του πυροσβεστικού οχήματος.

Τα τελευταία πλάνα του βίντεο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, αποτυπώνοντας την αγωνία που επικρατεί όσο η φωτιά πλησιάζει ολοένα και πιο απειλητικά.

{https://twitter.com/dstefanos/status/1682771183400280064?}

Τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία έχουν δεσμευτεί στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να φιλοξενηθούν οι απεγκλωβισθέντες από τις περιοχές όπου μαίνεται η πυρκαγιά σε περιοχές του νησιού. Πρόκειται για τα πλοία blue star chioς, Dodekanisos Express και Panagia Skiadeni.

Πάνω από 1.500 κάτοικοι και τουρίστες από τα χωριά Κιοτάρι και Λάρδος στη Ρόδο έχουν απομακρυνθεί δια θαλάσσης από το Λιμενικό καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη.

Όπως δήλωσε στο OPEN o Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται με βάση το έκτακτο σχέσιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή στη Ρόδο

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετέχουν 3 πλοία του Λιμενικού Σώματος, πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη, 2 σκάφη του στρατού ξηράς, ενώ σπεύδει και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εκκενώσεις πραγματοποιούνται από τις παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.

#ΡΟΔΟΣ #ΦΩΤΙΑ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα