Φωτιά σε Κερατέα - Ανάβυσσο: Μάχη με τις φλόγες σε όλα τα μέτωπα

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς, που ξεκίνησε από την Φέριζα της Κερατέας και απειλεί την Ανάβυσσο. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής. Η φωτιά έχει απομακρυνθεί από περιοχές που είναι κατοικημένες, με στελέχη της πυροσβεστικής να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της φωτιάς. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης 9/9, εκκενώθηκαν ο οικισμός Φέριζα, Όλυμπος, η Μόγριζα και η Ανάβυσσος, ο Αγιος Παντελεήμονας, η Παλαιά Φώκαια αλλά και η Δροσιά. Πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες

εκκενώθηκε και το οικοτροφείο «Αργώ» που φιλοξενεί 30 παιδιά λόγω των πυκνών καπνών και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, λόγω της πολύ δύσκολης και κρίσιμης κατάστασης στο μέτωπο της πυρκαγιάς, που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Αναβύσσου και πέρα από τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, μετείχαν ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αλλά και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι λόγω της σφοδρότητας των ανέμων η πυρκαγιά μπορεί να εισέλθει και να απειλήσει περιοχές και του δικού του δήμου.

Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχουν εκκενωθεί οικισμοί, η φωτιά έφτασε στην Ανάβυσσο, ενώ οι πολύ δυνατοί άνεμοι, δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης που επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση.

Η περιοχή «πνίγεται» από τους καπνούς - Μήνυμα από το 112

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς η περιοχή «πνίγεται» από τους καπνούς.

Αργά το απόγευμα, ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Υπάρχει επίσης συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα πάντως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στην λεωφόρο Καραμανλή να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα