Κακοκαιρία: Σάρωσε Ρόδο, Λήμνο, Χαλκιδική ο Γηρυόνης - 4 νεκροί, εικόνες βιβλικής καταστροφής (video - φωτο)

Τα ισχυρά φαινόμενα προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, με την Κινέτα, την Χαλκιδική, την Κατερίνη, την Θάσο, την Ρόδο και τη Λήμνο μεταξύ άλλων, να έχουν δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι στις περιοχές που επλήγησαν προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Η κακοκαιρία άφησε πίσω της όχι μόνο καταστροφές αλλά και 4 νεκρούς.

Νεκρή κολυμβήτρια στην Κω

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, μια γυναίκα έχασε τη

ζωή της στην Κω.

Πρόκειται για μία χειμερινή κολυμβήτρια, η οποία θέλησε να κολυμπήσει παρά τα μποφόρ. Η άτυχη γυναίκα φέρεται να παρασύρθηκε από τα κύματα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Δευτέρας μια 75χρονη από την περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, καθώς το σπίτι της πλημμύρισε και η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη.

Το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μόνη της εκείνη την ώρα στο σπίτι.

Η σφοδρή κακοκαιρία που μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους ήταν η αιτία που το σπίτι της άρχισε να γεμίζει με νερά.

Η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια.

Στο σημείο κλήθηκαν και έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την άτυχη ηλικιωμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Φωτογραφία ντοκουμέντο της Ροδιακής από το σπίτι της άτυχης που έχασε τη ζωή της.

Η στάθμη του ήταν πολύ πιο ψηλά από το κρεβάτι της.

Κόπηκε στα δύο η Ρόδος

Στα δύο κόπηκε τη Δευτέρα η Ρόδος, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός στο χωριό της Μαλώνας, απ’ όπου είχε δημιουργηθεί η παρακαμπήρια οδός που συνδέει το νησί με τη Νότια Ρόδο, μετά το κλείσιμο της γέφυρας του Μάκκαρη.

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατούσε από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νησί, η συγκεκριμένη γέφυρα γέμισε για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια με νερό, όπως εξήγησαν μιλώντας στη «Ροδιακή» οι κάτοικοι της περιοχής.

Τα ορμητικά νερά στη συγκεκριμένη γέφυρα καθιστούν απαγορευτική την κυκλοφορία των οχημάτων, στον μοναδικό δρόμο που έχει απομείνει να συνδέει τη Μαλώνα με τα Μάσαρη και κατ’ επέκταση με ολόκληρη τη Νότια Ρόδο.

Παράλληλα και ο δρόμος μέσα από το Χαράκι έκλεισε, αφού ως γνωστόν ο δρόμος περνάει μέσα από το ποτάμι.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, «δίπλωσε στη μέση» το δεύτερο τμήμα της γέφυρας από την πλευρά του κυκλικού κόμβου της Μαλώνας.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαλώνας κ. Νεκτάριος Μουστακέλλης, τόνισε πως «είναι πραγματικά ανατριχιαστικές οι εικόνες, ευτυχώς που έκλεισε έγκαιρα η γέφυρα και δεν θρηνήσαμε θύματα».

Πλημμύρισε η Ιερισσός - Δεύτερο χτύπημα στο Δήμο Αριστοτέλη

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, η δυνατή βροχή που κράτησε για αρκετή ώρα φούσκωσε τα ρέματα και το νερό ξέσπασε ορμητικά στον οικισμό της Ιερισσού.

"Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και σε κάποια σημεία έχουμε μισό μέτρο νερό" ανέφερε πριν λίγο (18.45) ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, που βρίσκεται στην Ιερισσό.

Μετά την Ολυμπιάδα, η Ιερισσός είναι ο δεύτερος οικισμός του Δήμου Αριστοτέλη που πλήττεται ανελέητα από τα καιρικά φαινόμενα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Μηχανήματα του Δήμου εργάζονται μέσα στον οικισμό, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλείσεις για πλημμυρισμένα σπίτια.

Επίσης και στην Ολυμπιάδα τα ρέματα υπερχείλισαν και 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Αρναίας βρέθηκαν εκεί για να κάνουν αντλήσεις.Μια ακόμα νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, καθώς η δυνατή βροχή που ξέσπασε αργά το απόγευμα φούσκωσε εκ νέου τα ρέματα και το νερό ξέσπασε ορμητικά στον οικισμό στο Δήμο Αριστοτέλη.

Όπως ανέφεραν στο halkidikinews.gr κάτοικοι της Ολυμπιάδας «η κατάσταση έγινε για μια ακόμη φορά δραματική». Τα δυο ρέματα, παρά το ότι δέχτηκαν τις προηγούμενες ώρες εκβαθύνσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου, έσπασαν και το χωριό πλημμύρισε και πάλι στα νερά και στις λάσπες.

Η πίεση του νερού ήταν μεγάλη και όπως ανέφεραν οι ίδιοι κάτοικοι στο halkidikinews.gr έχουν γκρεμιστεί ακόμα και φράχτες σπιτιών.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 19 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια στην Ιερισσό και για πτώσεις δέντρων ενώ όπως αναφέρθηκε στην περιοχή της Ολυμπιάδας παραμένουν σε επιφυλακή τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Άλλα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και μια βάρκα της ΕΜΑΚ βρίσκονται στο Μόδι.

Πλημμύρισαν χωριά στη Λήμνο

Σοβαρά προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές της Λήμνου προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Σε πολλά χωριά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και αρκετά σπίτια πλημμύρισαν. Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια στην ευρύτερη περιοχή του Λιβαδοχωρίου.

Τα Τσιμάνδρια και το Πεδινό έχουν μετατραπεί σε λίμνες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Μετράει πληγές η Κινέτα

Στην Κινέτα η καταστροφή είναι μεγάλη από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πάνω από 300 σπίτια υπέστησαν ζημιές, με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, να κάνει αυτοψία στην περιοχή και να τονίζει πως θα γίνουν άμεσα οι ενέργειες ώστε να αποζημιωθούν όσοι έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα